search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:20
MENU CLOSE

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συμβολικό κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου

28.01.2024 14:08
agrotes_larisa

Στο συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας προχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι αγρότες, που κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, περισσότερα από 100 τρακτέρ συμμετέχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που κατέληξε από 28 χωριά του Θεσσαλικού κάμπου στην κεντρική πλατεία Λάρισας, με τη συμμετοχή και κτηνοτρόφων.

Τη Δευτέρα, οι αγρότες της Λάρισας έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό ή τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Τετάρτη οι αγρότες θα βρεθούν στην Agrotica, όπου έχουν προγραμματίσει μεγάλη κινητοποίηση.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Μακεδονία, όπου τα μπλόκα ενισχύονται σε Δερβένι, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Επανομή, Πιερία, Γιαννιτσά και Σέρρες και οι μηχανές …ζεσταίνονται.

Ευρεία σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου

Στην ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητηθούν τα μέτρα που μπορεί να δρομολογηθούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αγροτών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συντονιστή, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικότερα εκείνα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% σε κάθε φυσική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:

Αργία Τριών Ιεραρχών: Μετά τα σχολεία, καταργείται για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Καιρός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο σχολείων στην Αττική – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Λέκκας για προσεισμικό έλεγχο δημόσιων κτιρίων: Σε εξέλιξη η απογραφή – Αρχίζουν οι αυτοψίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:18