search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:55
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Οι οκτώ προτάσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους – «Είμαστε μαζί σας»

30.01.2024 19:20
kassellakis agrotes protaseis – new

Στο ζήτημα των αγροτικών διεκδικήσεων παρεμβαίνει με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν οι αγρότες είναι «απολύτως δικαιολογημένη» καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιο κόστος παραγωγής «όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας. Αυτό που σήμερα ο ίδιος αποκαλεί μπανανία».

Όπως τονίζει ο Στ. Κασσελάκης, ο δεύτερος λόγος για το μεγάλο κόστος της αγροτικής παραγωγής είναι τα «αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ουδέποτε έγιναν».

Ο ίδιος παρουσιάζοντας τις 8 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες τονίζει ότι «πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη

Οι θέσεις μας για τα προβλήματα των αγροτών. 

  1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
  3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Κόμμα ιδρύει ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν τις ευρωεκλογές

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Χάος με απολύσεις, 48ωρη απεργία και βαριές καταγγελίες από τους εργαζόμενους για κακοδιαχείριση

Όλα τα βλέμματα στην Agrotica και την αγροτική «απόβαση» – Τρέχει να κατευνάσει τα μπλόκα η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:48