search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Χάος με απολύσεις, 48ωρη απεργία και βαριές καταγγελίες από τους εργαζόμενους για κακοδιαχείριση

30.01.2024 19:05
ELLHNIKA_AMUNTIKA_SUSTHMATA

Σε 48ωρη απεργία ενάντια στη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργολαβικών εργαζόμενων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κατεβαίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή το οικείο σωματείο με τη στήριξη του τακτικού Προσωπικού της εταιρείας.

Η κατάσταση στα ΕΑΣ είναι εξαιρετικά τεταμένη τους τελευταίους μήνες, καθώς η εταιρία διέρχεται μεγάλη κρίση, ενώ διατυπώνονται βαριές καταγγελίες για κακοδιαχείριση από τη σημερινή διοίκηση.

Στο επίκεντρο των καταγγελιών είναι πρωτίστως οι χειρισμοί από τον διευθύνοντα σύμβουλο, αποτυχόντα πολιτευτή της ΝΔ Νίκο Κωστόπουλο.

Σε ανάρτηση καταπέλτη στο facebook ο Μάκης Θεοχάρης, εργαζόμενος στα ΕΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο για «δραματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας και στη δυσκολία να βρεθεί λύση που να της δίνει προοπτική» και για «μία διορισμένη διοίκηση, που καθημερινά και για 4 χρόνια, να καταστρέφει την εταιρεία με τις ενέργειες της, κατασπαταλά τα χρήματα του ελληνικού λαού και όμως να παραμένει στο απυρόβλητο!».

Όπως σημειώνει ο κ. Θεοχάρης «στον κύριο αυτό, τον κύριο Διευθύνοντα, η κυβέρνηση, εκτός από την ευθύνη να οδηγήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στην ανάπτυξη και την προκοπή, του εμπιστεύτηκε, για την τετραετία που πέρασε, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και 150 εκατομμύρια, από το υστέρημα του πολύπαθου Ελληνικού Λαού.

Όμως στη συνέχεια, αντί να αξιοποιηθεί ο πακτωλός αυτός των χρημάτων και να οδηγηθούν τα Ε.Α.Σ. στην ποθητή και αναγκαία αναβάθμιση και ανασύνταξη, αντί να μπουν σε αναπτυξιακή πορεία, η Εταιρεία και η παραγωγική και λειτουργική της δυνατότητα σε ακραίο βαθμό αποδομήθηκε και υποβαθμίστηκε.

Όσο δε για τα εκατομμύρια του Λαού, «κάνανε φτερά και πετάξανε» προς διαδρομές που επιεικέστατα μπορούν να χαρακτηριστούν περίεργες και αμφιλεγόμενες…».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση, εδώ και τέσσερα χρόνια έχει τοποθετήσει ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, έναν αποτυχόντα υποψήφιο Βουλευτή του Βόρειου Τομέα της Αττικής…

Μέχρι εδώ τίποτα άλλο μεμπτό δεν υπάρχει, εκτός από τον προφανέστατα ρουσφετολογικό χαρακτήρα της απόφασης αυτής.

Εύλογα κάποιοι μπορούν να αντιλέξουν ότι, δεν μπορούμε «ελαφρά τη καρδία» να ξεπερνάμε έτσι απλά αυτή την ευνοιοκρατική τοποθέτηση, αφού πρόκειται για την κάλυψη της νευραλγικότερης θέσης σε μια βιομηχανία, που έχει να κάνει με την άμυνα της Χώρας…

Μολαταύτα, προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούμε με τα κρισιμότερα και σοβαρότερα που αφορούν στην Εταιρεία και τα πεπραγμένα του επικεφαλής της Διοίκησής της, είμαστε υποχρεωμένοι για λίγο να ξεπεράσουμε αυτές τις γενικόλογες, πλην όμως εύλογες και δικαιολογημένες ενστάσεις και αντιρρήσεις πολλών. Να δούμε τις άλλες, τις χειρότερες και περισσότερο επικίνδυνες πτυχές της επιχειρησιακής δράσης τους.

Πιο συγκεκριμένα: Στον κύριο αυτό, τον κύριο Διευθύνοντα, η κυβέρνηση, εκτός από την ευθύνη να οδηγήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στην ανάπτυξη και την προκοπή, του εμπιστεύτηκε, για την τετραετία που πέρασε, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και 150 εκατομμύρια, από το υστέρημα του πολύπαθου Ελληνικού Λαού.

Όμως στη συνέχεια, αντί να αξιοποιηθεί ο πακτωλός αυτός των χρημάτων και να οδηγηθούν τα Ε.Α.Σ. στην ποθητή και αναγκαία αναβάθμιση και ανασύνταξη, αντί να μπουν σε αναπτυξιακή πορεία, η Εταιρεία και η παραγωγική και λειτουργική της δυνατότητα σε ακραίο βαθμό αποδομήθηκε και υποβαθμίστηκε.

Όσο δε για τα εκατομμύρια του Λαού, «κάνανε φτερά και πετάξανε» προς διαδρομές που επιεικέστατα μπορούν να χαρακτηριστούν περίεργες και αμφιλεγόμενες …

Ιερά χρήματα των φορολογουμένων που για μια τετραετία « έμπαιναν από την πόρτα» και «εξαφανίζονταν από το παράθυρο».

Σε όσες φωνές διαμαρτυρίας ακούστηκαν για τα τεκταινόμενα στα ΕΑΣ, είτε από Συνδικάτα, είτε από πρόσωπα, κανείς δεν έδωσε σημασία, ουδείς αντέδρασε.

Απαθής και αδιάφορη η πλευρά της κυβέρνησης, «μοιραίοι κι άβουλοι» και οι αντιπολιτευόμενοι …

Σήμερα βέβαια, όλοι αναφέρονται στην δραματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας και στη δυσκολία να βρεθεί λύση που να της δίνει προοπτική. Θέλουν βλέποντας τα άλματα που γίνονται σε γειτονική Χώρα, να μπορούν τα Ε.Α.Σ. να απαντήσουν πειστικά στις μεγάλες αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας … Διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει η σχετική δυνατότητα και εκφράζουν την απογοήτευσή τους, χωρίς όμως να μπαίνουν σε διαδικασίες αιτιολόγησης των αστοχιών και καταλογισμού ευθυνών, όπου υπάρχουν … Σε όποιες πολιτικές, σε όποια πρόσωπα …

Διαπιστώνουν απλά αοριστολογώντας, ίσως γιατί έχουν πειστεί ότι αν γίνουν πιο συγκεκριμένοι, θα έχουν θέμα …

Είναι φοβερό και εκτός κάθε λογικής, μία διορισμένη διοίκηση, καθημερινά και για 4 χρόνια, να καταστρέφει την εταιρεία με τις ενέργειες της, να κατασπαταλά τα χρήματα του ελληνικού λαού και όμως να παραμένει στο απυρόβλητο!

«Σφουγγάρι» και «συγχωροχάρτι», από όλο το πολιτικό φάσμα και όχι μόνο, για όσα απαράδεκτα, από επιχειρησιακή άποψη και πλευρά, σχεδιάζει και υλοποιεί η Διοίκηση της Εταιρείας …

Την ίδια ανοχή και αδιαφορία που επιδεικνύουν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση και μαζί με αυτούς αρμόδιες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αρχές και ΜΜΕ, για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, σε βάρος των Εργαζόμενων που απασχολεί με σύμβαση έργου…

Εργαζόμενοι που στην Εταιρεία κοστίζουν πανάκριβα και πληρώνονται με το κατώτατο μισθό.

Οι υπάλληλοι Γραφείου χρεώνονται ανά μήνα στα ΕΑΣ με περίπου 3.500 ΕΥΡΩ ο καθένας και αντιστοίχως το εργατικό προσωπικό περίπου στις 2000, ενώ τους καταβάλλονται οι νόμιμες κατώτατες αποδοχές, που «all inclusive» δεν ξεπερνάνε το 1000ρικο …

Τεράστια τα ποσά, τεράστιο το ερώτημα; Πού πάνε ρέστα;

Πρόσθετα και παράλληλα, παρά το πολύ χρήμα που κινείται γύρω από τους εργολαβικούς εργαζόμενους , όταν αυτοί, μέσω του Σωματείου τους διεκδίκησαν να τους καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα που νομίμως δικαιούνται, άρχισε η εκδικητική μανία της καθόλου χρηστής και καθ’ όλα άχρηστης Διοίκησης των ΕΑΣ, προεξάρχοντος του επικεφαλής της.

Εκβιάζουν και εκδικούνται!

Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη εργαζόμενων … Κόβουν το ψωμί των οικογενειών τους, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από «παντεσπάνι» …

Λήγουν τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων στις 31 Γενάρη 2024 και ανανεώνουν επιλεκτικά από 1η Φλεβάρη …

Όποιος δεν τους «προσκυνά», στοχοποιείται!

Το «μπουμπούκι» της διοίκησης των ΕΑΣ, διακατέχεται από μία αρρωστημένη εκδικητική μανία για το Σωματείο των εργολαβικών και τα μέλη του.

Αποφάσισε μέσα από μια σειρά από προσχήματα, να απολύσει μία μερίδα έμπειρων εργαζομένων και στη θέση τους να προσλάβει άλλους παντελώς ανειδίκευτους.

Φυσικά όλες αυτές οι ενέργειες, δεν στηρίζονται σε καμία λογική, δεν έχουν καμιά επίφαση νομιμότητας.

Τώρα στο ερώτημα τι κάνουν οι υπουργοί, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, οι θεσπισμένες για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων αρχές, η απάντηση είναι μια: Μέχρι και τώρα τίποτα!

Η αντίδρασή μας όμως, ως Σωματεία, ως Ομοσπονδία, ως Εργαζόμενοι, θα είναι τόσο ισχυρή που όλοι θα αναγκαστούν να ασχοληθούν με τα αντεργατικά πεπραγμένα του κ. Διευθύνοντος και των συνεργατών του!

Το Σωματείο των εργολαβικών εργαζόμενων με τη στήριξη και του τακτικού Προσωπικού της Εταιρείας, αποφάσισε να προχωρήσει 48ωρη Απεργία, για τις 31 Γενάρη και 1η Φλεβάρη.

Η απεργιακή συγκέντρωση, θα διαρκέσει καθόλο το 48ωρο της κινητοποίησης και θα γίνει, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, Ηλιουπόλεως 1, στον Υμηττό.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Εργαζόμενοι, Σωματεία, Ομοσπονδία, στελέχη της Συνομοσπονδίας!

Θέλουμε δίπλα μας και κάθε έντιμο πολιτικό στέλεχος, ανεξάρτητα από κόμμα και από χρώμα, κάθε φιλεργατικό «υπηρέτη της ενημέρωσης», κάθε Δημοκρατικό συμπολίτη μας …

Ο «λάκκος» που άνοιξαν κάποιοι για να ενταφιάσουν το εργασιακό μέλλον έντιμων εργαζόμενων, που αγωνίζονται για το ταπεινό τους μεροκάματο , θα πρέπει να γίνει το «κύκνειό» τους άσμα…

Και θα γίνει!

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη των ομίλων Inter IKEA και FOURLIS για την κατασκευή διεθνούς κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο

Έντονες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «φοιτητών-ληστών»

Νίκος Παππάς: Στη Θεσσαλία χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ – Δεν πρέπει να φύγουμε από την ευρωπαϊκή Αριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:56