search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:34
MENU CLOSE

Έντονες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «φοιτητών-ληστών»

30.01.2024 18:03
mitsitakis syriza 654- new

Πυρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά της φράσης του Κυριάκου Μητσοτάκη περί φοιτητών – ληστών, που χρησιμοποίησε κατά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι 100,3.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει την παρομοίωση του πρωθυπουργού ως εξής:«Μόνη παράνομη η ΝΔ». 

«Ο πρωθυπουργός της χώρας παρομοίασε σε live μετάδοση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τους φοιτητές/τριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Μόνη παράνομη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει να ποδοπατήσει το Σύνταγμα για να φέρει ιδιωτικές επιχειρήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας», υποστηρίζει η Νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως υστερόγραφο, μάλιστα, σημειώνει πως καλό θα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα και χρωστά 400.000.000 ευρώ στις τράπεζες να μην μιλά για «ληστείες».

Ράνια Σβίγκου: Ο Κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, η οποία σε ανάρτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του.

«Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας, των απευθείας αναθέσεων και των υποκλοπών τόλμησε να παρομοιάσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές με “ληστές μπακάλικων”. Οι συκοφαντίες κι ο αυταρχισμός της ΝΔ θα πέσουν στο κενό», σημείωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχολίασε τους φοιτητές που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τον ίδιο να ισχυρίζεται αρχικά ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια αναφερόμενος αποκλειστικά «στα περιστατικά βίας» και να προσθέτει πως «η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη».

«Γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο», συμπλήρωσε, παρομοιάζοντας τους φοιτητές με ληστές.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Στη Θεσσαλία χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ – Δεν πρέπει να φύγουμε από την ευρωπαϊκή Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: Ύποπτη ψευδορκίας η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train

Αποκαρδιωτικά στοιχεία για την διαφθορά στην Ελλάδα – Ουραγός στην ΕΕ, με κρίση κράτους δικαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44