search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Τον είχα δει να παίζει φρουτάκια άπειρες φορές»-«Από τότε που τον ξέρω έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ»

30.01.2024 18:41
allos-anthropos_kostas-polixronopoulos_2901_1920-1080_new

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η αποκάλυψη ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία που έγινε την Τρίτη στο Mega, ένας άνδρας με το όνομα «Χρήστος», ανέφερε: «Έχω δει πολλές φορές τον Κώστα Πολυχρονόπουλο σε συγκεκριμένο κατάστημα με τυχερά παίγνια στην Άνω Γλυφάδα. Σε ενάμιση χρόνο που πήγαινα εγώ, τον έχω δει πάνω από 150 φορές. Το αγαπημένο του παιχνίδι στα φρουτάκια είναι το διαμάντι. Έπαιζε πάντα το ανώτερο ποσό πονταρίσματος, τα 2 ευρώ. Τον είχα δει δίπλα μου να φεύγει με 1.290 ευρώ, αλλά τον είχα δει να χάνει και 800 – 900 ευρώ πολλές φορές».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάποιες φορές ερχόταν μόνος του και κάποιες άλλες με άλλα δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα. Ήταν θαμώνας στο μαγαζί, γιατί πήγαινε και του μιλούσε κόσμος.. Του είχαν δώσει συγχαρητήρια (για το έργο του) και μέσα στο μαγαζί και απέξω πήγαινε ο κόσμος και του έλεγε ‘συγχαρητήρια, παρακολουθούμε τι κάνετε, να είστε καλά κτλ».

Εγώ πήγαινα εκεί για ένα δεκάλεπτο τον έβρισκα εκεί και όταν έφευγα, έμενε εκεί».

«Από τότε που τον ξέρω έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ»

Την ίδια ώρα, άλλη μαρτυρία στον Alpha , κάνει λόγο για ένα μικρό καζίνο στα νότια προάστια που είχε γίνει το στέκι του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου».

«Ερχόταν εδώ και έπαιζε συνέχεια, τακτικά. Μεσημέρι, τέτοια ώρα έπαιζε μέσα. Ερχόταν με ένα μαύρο τζιπ. Αν ερχόταν η κυρία, ερχόταν ξεχωριστά» υποστήριξε άνθρωπος που έβλεπε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο στο σημείο.

Μαρτυρία θαμώνα του καταστήματος με τα «φρουτάκια» σημειώνει: «Κάθε μέρα ήταν εδώ. Ερχόταν με ένα τζιπ και μαζί με άτομο αλβανικής καταγωγής» ενώ άλλος αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε: «Κάθε μέρα τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα άλλα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω, έχει χάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Έπαιζε δύο ευρώ το πάτημα, το μεγαλύτερο ποντάρισμα μηχανήματος».  

Η αποκάλυψη για το πόρισμα που το εμπλέκει σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το εν λόγω πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», από το 2020, συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα χρήματα από τους πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια.

Νέα απάντηση του Πολυχρονόπουλου

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του – υπογραμμίζει ότι κατηγορείται και διαπομπεύεται χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος του οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να τον έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσει εξηγήσεις, χωρίς να έχει κληθεί να πει την άποψή του.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (30/01), ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σημειώνει: «Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Άλλου ανθρώπου”. Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε “παπάκι” καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Άλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Διαβάστε επίσης:

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το βίντεο γνωστού Youtuber με τη σύλληψη παιδόφιλου – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για την απόφαση διακοπής της ποινικής δίωξης Ψωμιάδη – Κάνει λόγο για αντισυνταγματική «κρυπτοαμνηστία»

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από άλλες ανήλικες – Την χτυπούν και την βιντεοσκοπούν – Φωτογραφικά ντοκουμέντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:34