search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:45
MENU CLOSE

«Σαρώνει» στα σινεμά το «Poor Things»: Πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office για την ταινία του Λάνθιμου

30.01.2024 21:11
poor thimgs- lanthimos 654- new

Σπάει ταμεία η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Ελλαδα και εξωτερικό, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο στο box office.

H ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με 11 υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, ένα εντυπωσιακό νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης βλέπει το άστρο του να λάμπει, κερδίζοντας το ένα βραβείο πίσω από το άλλο. Συγκεκριμένα, έχει αποσπάσει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες αλλά και τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου έγινε δεκτός από το κοινό με όρθιο χειροκρότημα επί 10 λεπτά.

Όσον αφορά στο ελληνικό box office, το «Poor Things», κατά το τετραήμερο 25-28 Ιανουαρίου 2024, προβλήθηκε σε 45 αίθουσες στην Αθήνα, 96 πανελλαδικά, και έκοψε 31.616 εισιτήρια (5η εβδομάδα προβολής). Το σύνολο εισιτηρίων μέχρι και σήμερα ανέρχεται σε 328.866.

Η ώρα του… Όσκαρ για τον Λάνθιμο;

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη συγκέντρωσε συνολικά 11 υποψηφιότητες, με τον Λάνθιμο να διεκδικεί Όσκαρ σκηνοθεσίας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο, μετά την υποψηφιότητά του το 2019, με την ταινία «Η Ευνοούμενη».

Ακόμη, η Έμμα Στόουν διεκδικεί το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου και ο Μαρκ Ράφαλο το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας σκηνοθέτης κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα ο ίδιος για τη σκηνοθεσία, αλλά και η ταινία του σάρωσε συνολικά στα βραβεία.

11 υποψηφιότητες απέσπασε η ταινία και στα βραβεία Bafta.

Η υπόθεση του «Poor Things»

Το «Poor Things» είναι μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν, βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο βιβλίο του Αλισντερ Γκρέι, που κυκλοφόρησε το 1992, και ακολουθεί την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή, η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Διψασμένη να μάθει τον κόσμο, το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Στην ταινία εμφανίζονται οι Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Λάνθιμος, αλλά το σενάριο έχει γράψει ο πολύ στενός συνεργάτης του, Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό «The Favourite».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Βαρδής για Φιλοθέη Μωβ: «Το χαρτί του γάμου κινεί υποψίες»

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου, λένε όλοι “η σειρά του Τσαφούλια”

Eurovision: Καλλιτέχνες ζητούν απαγόρευση της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:45