search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:41
MENU CLOSE

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στη Θεσσαλία: Κατεστραμμένες καλλιέργειες και χωριά «φαντάσματα»

31.01.2024 21:07
plimmires thessalia 8765- new

Δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας μετά το καταστροφικό πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias.

Αμέτρητα προβλήματα που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής που «βούλιαξε» κάτω από τόνους νερού, και που ανάγκασε πολλούς να εγκαταλείψουν τα χωριά τα οποία μοιάζουν με «φαντάσματα»

«Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, άλλοι φεύγουν και τα μαγαζιά μας ερημώνουν» είναι μερικά από τα λόγια των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, λίγους μήνες μετά το πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias, οι οποίες άφησαν πίσω τους τεράστιες ζημιές.

Επίσης, χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητης γης βρίσκονται κάτω από τα νερά της Λίμνης Κάρλα πέντε μήνες από το πέρασμα των κακοκαιριών στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 180.000 στρέμματα γης μαζί με υποδομές και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν κάτω από τεράστιο όγκο νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους τοπικούς παραγωγούς.

Κάτοικοι απελπισμένοι αγωνιούν για το μέλλον

Η αγωνία των κατοίκων για το μέλλον είναι έκδηλη, μιας και κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πότε θα επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή που ζούσαν, λίγους μήνες νωρίτερα.

Οι αγρότες και αρκετοί κάτοικοι βλέπουν πλέον ορατό το κίνδυνο να ερημώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο. «Τα υπόλοιπα 15 σπίτια είναι άδεια. Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ» είπε κάτοικος του Σωτηρίου. «Στο στρατόπεδο και κάτω, τα χωράφια είναι μέσα στο νερό. Τώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω, γιατί αρκετοί απ’ αυτούς ζούσαν από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε κάτοικος του Στεφανοβίκειου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποστράγγιση των νερών από τη Λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό Κόλπο συνεχίζεται, αλλά γίνεται με αρκετά αργούς ρυθμούς γεγονός που εντείνει το μέγεθος της καταστροφής στην πολύπαθη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Η «Avgi» υποχωρεί και έρχονται ηλιόλουστες μέρες που μοιάζουν με Αλκυονίδες

Πάρος: Οργισμένη ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς από το νοσοκομείο – «Και αν δεν αντέχει ποιος νοιάζεται; Κανείς»

Τραγωδία στα Χανιά: Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς και έναν τραυματία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:38