search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:53
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα των Ελλήνων – Στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών, διχασμένοι για τα ομόφυλα

01.02.2024 21:03
dimoskopisi-new

Υπέρ των αιτημάτων των αγροτών τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, καθώς το 68% συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.120 ατόμων, στο διάστημα από 28 έως 30 Ιανουρίου.

Αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Το ζήτημα της ακρίβειας παραμένει σημαντικό ή το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, για το συντριπτικό ποσοστό του 93%.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

pulse

Σε ό,τι αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35.

Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Πρόθεση ψήφου

Εξακολουθεί να διατηρεί σαφές προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία, καθώς προηγείται με διαφορά 19 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να παγιώνεται δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Οι 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο»

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη με την ακρίβεια, γιατί δεν έδωσε καμία μάχη για να προστατεύσει τους καταναλωτές»

Νοσοκομεία: Τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα – «Θερμή» υποδοχή στο υπουργείο Υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:51