search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:49
MENU CLOSE

1.200 κυψέλες δωρίζει η Βουλή στους πληγέντες μελισσοκόμους

02.02.2024 15:52
kipseles melisses 654- new

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Κώστας Τασούλας στο αίτημα των μελισσοκόμων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να τους στηρίξει η Βουλή, δωρίζοντας μια κυψέλη. 

Η Βουλή με απόφαση του Προέδρου της θα δωρίσει όχι «μια» αλλά «1200» κυψέλες, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, με στόχο να συνδράμει στο έργο ανάταξης των πληγών του αγροτικού κόσμου. 

«Παίρνοντας αφορμή από την αναφορά σας στη μελισσοκομία, θα μου επιτρέψετε, κ. πρωθυπουργέ, να πω κι εγώ, γιατί και η Βουλή παρακολουθεί αυτά τα προβλήματα, ότι έχω συνάντηση, αμέσως μετά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, τον κ. Ποντίκη. Η Βουλή δέχθηκε ένα αίτημα από τους μελισσοκόμους, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, κι αφού ενημέρωσα και συνεννοήθηκα και με τον υπουργό Γεωργίας, τον κ. Αυγενάκη, χορηγήσαμε 1.200 κυψέλες στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων, ως μια μορφή συμπαράστασης προς εκείνους τους μελισσοκόμους που έπαθαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα. Άρα και εμείς αντιλαμβανόμεθα και συνεννοούμεθα με την πολιτεία και η Βουλή συντρέχει σε αυτό το έργο της ανάταξης των πληγών του αγροτικού κόσμου», είπε ο πρόεδρος της Βουλής μετά το πέρας της Ώρας του Πρωθυπουργού, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τα προβλήματα των αγροτών.

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας διοργανώνει πανελλαδικό έρανο κυψελών, που αποτελούν το βασικό εργαλείο των μελισσοκόμου, καθώς -όπως αναφέρουν- πάνω από 120.000 μελίσσια χάθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τις πυρκαγιές και πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. 

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: «Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σε σώσει όταν δεν εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας» κατέθεσε ο πρώην CEO του ΟΣΕ

Σκυλακάκης για αγρότες: Χαμηλότερο κόστος σε μόνιμη βάση – Τα πέντε μέτρα μείωσης κόστους στο ρεύμα

Κασσελάκης για αγρότες: Προτείναμε 8 κοστολογημένα μέτρα – Ο Μητσοτάκης μας ειρωνεύτηκε, θέλει μόνο την ησυχία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39