search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Βοιωτία: Δίπλα σε ηλεκτρική θερμάστρα βρέθηκαν νεκρές οι δύο μοναχές στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου (photos/videos)

02.02.2024 11:59
voiotia_monastiri_0202_1920-1080_new
credit: permissos.gr

Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στα κελιά εντόπισαν νεκρές δύο μοναχές ηλικίας 75 και 77 ετών. Οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων μοναχών είχαν ανησυχήσει αλλά δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν.

Ειδικότερα, η φωτιά εντοπίστηκε κατά τις βραδινές ώρες της χθεσινής μέρας, για τα αίτια της οποίας εξελίσσεται προανάκριση, αλλά οι δύο μοναχές δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Δεν απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις και οι πόρτες του μοναστηριού ήταν κλειδωμένες. Οι συγγενείς μαζί με τον δήμαρχο Θεσπιέων Αλιάρτου Γιώργο Αραπίτσα και μαζί με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν μέσα στη μονή, για να βρεθούν μπροστά στην τραγωδία.

Η 77χρονη μοναχή βρίσκονταν μέσα στο κελί όπου ξέσπασε φωτιά καθώς έφερε εγκαύματα, ενώ η 75χρονη αδερφή της εντοπίστηκε σε διπλανό κελί, όπου είχαν επεκταθεί οι αναθυμιάσεις.

Όπως αναφέρει το permissos.gr, oι δύο αδερφές εντοπίστηκαν νεκρές, πολύ κοντά σε μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί κλιμάκιο της πόλης προστασίας για να παραλάβει τις σορούς.

Η έρευνα για το περιστατικό εξελίσσεται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η επίσημη καταγραφή του γεγονότος από την Πυροσβεστική:

«Δύο (2) σοροί ηλικιωμένων γυναικών εντοπίστηκαν εντός της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Νέου, στον Υψηλάντη Βοιωτίας, εντός της οποίας εντοπίστηκαν εμφανή στοιχεία προηγηθείσας πυρκαγιάς, κατά τις βραδινές ώρες εχθές Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

Διαβάστε επίσης:

Kρήτη: Έφυγε από το σπίτι γιατί φοβόταν την πατέρα της – Κοιμόταν σε εγκαταλελλειμένο ΙΧ

Πώς η… περιτομή βγάζει από τη φυλακή κατηγορούμενο για «ροζ βίντεο»

«Αρπάχτηκαν» Παγώνη και Καλλιακμάνης για τα «φακελάκια»: «Τι θέλετε να πείτε; Ότι τα παίρνουμε;» – «Δεν κάνεις εγχείρηση, άμα δε δώσεις» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59