search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:24
MENU CLOSE

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν – Πέρασε τις δύσκολες στιγμές χωρίς καμία βοήθεια» – Συγκλονίζει ο πατέρας της «χρυσής» Ευαγγελίας Πλατανιώτη

04.02.2024 10:36
plataniwti

Για τον δύσκολο δρόμο της κόρης του προς την κορυφή και την έλλειψη βοήθειας από το κράτος μίλησε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο OPEN.

«Αυτό που έζησα δεν το πίστευα, νόμιζα ότι ονειρευόμουν», είπε ο Μιχάλης Πλατανιώτης, τονίζοντας πως ο δρόμος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

«Πέρασε τις δύσκολες στιγμές χωρίς καμία βοήθεια»

«Η Ευαγγελία από πολύ μικρή είχε ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση. Πέρασε πάρα πολύ δύσκολα πράγματα αλλά δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Είχε δύσκολες καταστάσεις και (τις πέρασε) χωρίς καμία βοήθεια, καθώς το κράτος δεν βοηθά τα παιδιά όσο θα έπρεπε», επισήμανε.

«Λόγω του χαρακτήρα της, όταν βάζει κάτι σκοπό το καταφέρνει και ήταν ο σκοπός της να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Τα κατάφερε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα», συνέχισε.

«Ξέραμε τις δυνατότητες της Ευαγγελίας, αλλά επειδή είναι ένα άθλημα με κριτές και επειδή υπάρχουν διάφορα πράγματα που παίζουν ρόλο, είχα κάποια επιφύλαξη. Τελικά, η Ευαγγελία φέτος τα κατάφερε και στον τελικό πάρα πολύ καλά», επισήμανε ο Μιχάλης Πλατανιώτης.

Να δοθούν κίνητρα στους αθλητές

Ο πατέρας της ελληνίδας Παγκόσμιας πρωταθλήτριας εξέφρασε την ελπίδα του να αλλάξουν κάποια πράγματα στο άθλημα, αλλά ήταν πολύ επιφυλακτικός. «Στην Ελλάδα την μια στιγμή αλλάζουν τα πράγματα και μετά επανέρχονται. Μακάρι να αλλάξει κάτι στο άθλημα και γενικά στον αθλητισμό. Θα πρέπει να δώσουν κάποια κίνητρα στους αθλητές. Κάποια στιγμή είχαν δώσει πολλά και μετά τα πήραν όλα πίσω. Αν δώσουν κάποια κίνητρα πιστεύω ότι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερα παιδιά», υπογράμμισε.

Ανέφερε μάλιστα ότι η Ευαγγελία Πλατανιώτη παράλληλα με τον πρωταθλητισμό σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό άθλημα δεν παράτησε τις σπουδές της και τα κατάφερε και στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Ολα τα φώτα στη Λεωφόρο – Ντέρμπι «αιωνίων»… χωρίς αύριο

Γκάλης για Πλατανιώτη: «Είσαι έμπνευση για κάθε παιδί που ασχολείται με ένα άθλημα δύσκολο»

«Black Raven»: Με αυτή τη χορογραφία πήρε το χρυσό η Πλατανιώτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06