search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:29
MENU CLOSE

Σπύρος Μπιμπίλας για γάμο ομόφυλων: «Η εκκλησία είναι λάθος»

04.02.2024 08:15
bibilas

Θέση για τη στάση της εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία πήρε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εγώ δεν το έχω πάει ακόμα το κείμενο της εκκλησίας, αλλά να σας πω κάτι; Δεν θα το διαβάσω καθόλου. Δεν με αφορά. Νομίζω ότι η εκκλησία είναι λάθος αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Η εκκλησία να κοιτάξει τους πιστούς. Η πολιτεία θα κοιτάξει τους πολίτες της και νομοθετεί. Άρα η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα δικαιώματα των πολιτών. Η θρησκεία είναι άλλο πράγμα. Εδώ είμαστε ένα από τα τέσσερα κράτη της Ευρώπης όπου η εκκλησία είναι ακόμα αλληλένδετη με το κράτος. Αυτό είναι τελείως λάθος. Οι εκκλησίες και οι θρησκείες είναι κάτι ξεχωριστό από το κράτος», επισήμανε στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ.

«Εγώ ξέρετε ότι είμαι ένας άθρησκος άνθρωπος, επομένως δεν με ενδιαφέρει τι λέει η εκκλησία. Με ενδιαφέρει τι λέει μια κοινωνική ομάδα, που μπορεί να είναι στην εκκλησία, αλλά δεν θα δώσω σημασία στις αποφάσεις που παίρνει η Ιερά Σύνοδος. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει τι λέει η πολιτεία» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Κρατερός Κατσούλης: «Δεν θα ξαναέκανα πρωινό, δεν είναι αυτή η δουλειά μου» (Video)

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Παντρεύτηκαν πριν υποδεχτούν το πρώτο τους παιδί (Video)

Ναταλία Γερμανού: Το μήνυμα στη Φαίη Σκορδά για τον θάνατο του πατέρα της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:15