search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:00
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Αλβανό ΥΠΕΞ στη Ρώμη – Θα του θέσει θέμα Μπελέρη 

05.02.2024 06:03
gerapetritis_new

Στη Ρώμη θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει την ευκαιρία να υπενθυμίσει την ελληνική θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Γι’ αυτό το λόγο δεν αποκλείεται και συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Ίγκλι Χασάνι. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εδώ και περίπου 9 μήνες, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιδίδεται σε επίδειξη δύναμης παρά τις ευρωπαϊκές πιέσεις. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα Telegraf, ο Μάρτιν Χέντζε, σύμβουλος οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού κόμματος CDU και πρώην σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, αναφέρει τα εξής για την «υπόθεση Μπελέρη»: 

«Ο Φρέντι Μπελέρης, ένας άξιος δημοκράτης, κέρδισε. Παρ’ όλα αυτά, η εκλογή ενός εκπροσώπου της ελληνικής μειονότητας, ειδικά σ’ αυτή την περιοχή όπου σχεδιάζονται πολλές ανοικοδομήσεις, φαίνεται ότι δεν έχει λάβει τη συναίνεση του Ράμα και των επιχειρηματιών φίλων του. Ισως είχε σχεδιαστεί, ο σοσιαλιστής δήμαρχος που θα είχε την εξουσία να συνεχίσει να καθορίζει εκεί το καθετί»

Στη σημερινή συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας «Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ελλάδα, Κροατία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία) και οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων. 

Διαβάστε επίσης:

Στη ΝΔ ψάχνουν να βρουν τη… Δεξιά

Τρέμουν τους αγρότες οι βουλευτές της ΝΔ

Πάνω σε τρακτέρ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι», είπε στους αγρότες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24