search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Θετική ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά από τον Φιντάν – «Μειώνουμε τη στρατιωτική ένταση με την Ελλάδα»

05.02.2024 00:40
hakan fidan

Δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά έκανε ο τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κάνοντας λόγο για στρατιωτική μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber, ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε συνολικά στην εξωτερική πολιτική της χώρας του και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Μειώνουμε τη στρατιωτική ένταση με την Ελλάδα, έχουμε ιστορικά θέματα στο Αιγαίο τα οποία τα παραλάβαμε. Ως ώριμα κράτη εξετάζουμε το ενδεχόμενο να βάλουμε κάποια θέματα σε παρένθεση και να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Φιντάν.

Αναφορικά με το Κυπριακό, τόνισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα, «άλλα το αφήνουμε λίγο στην άκρη και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο Αιγαίο και στα προβλήματα των “ομοεθνών” μας».

Σε ό,τι αφορά στην αγορά των F-35 από την Ελλάδα, ο ίδιος σημείωσε: «Θα δούμε πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες με την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, και αν θα αλλάξουν πρέπει να το εξετάσουμε».

.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Κοζάνη: «Από εδώ ξεκινά μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας – Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ, οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν»

Στέφανος Κασσελάκης: Δείτε LIVE την ομιλία στην Κοζάνη

Παύλος Μαρινάκης για τον βανδαλισμό εκκλησίας στη Λάρισα: «Βαθιά προσβλητικό, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:22