search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:41
MENU CLOSE

Οι ελληνικές σειράς που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό (videos)

06.02.2024 10:03
papakaliatis-maestro-new

Η ελληνική μυθοπλασία, σιγά σιγά, ανοίγει τα «φτερά» της και τα κανάλια «γράφουν» στους ισολογισμούς τους έσοδα πλέον της διαφήμισης.

Στα μέσα του 2023 έγινε γνωστό ότι η σειρά «Maestro» του Mega εντάχθηκε στην «ταινιοθήκη» του Netflix.

Το ίδιο έκανε και για την πολυσυζητημένη σειρά «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου. Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Series Mania στη Γαλλία, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, η Fifth Season, ανέλαβε τη διάθεση και διανομή του «Milky Way» σε όλο τον κόσμο.

 Η εταιρεία έχει παράξει και διανείμει σειρές όπως τα «Severance» (Apple TV), «Scenes from a marriage» (HBO), «Killing Eve» (AMC) και πολλά άλλα.

Το περασμένο φθινόπωρο ο γερμανικός όμιλος BETA FILM, με έδρα το Μόναχο (και γραφεία στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και σε όλη την Ευρώπη),  έγινε γνωστό ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα διανομής της σειράς εποχής «Η παραλία» της ΕΡΤ1.

Με παραγωγές υψηλού επιπέδου στην κατηγορία «originals» ήταν θέμα χρόνου σειρές του ΑΝΤ1+ να αρχίσουν τις «βόλτες» στον κόσμο. Στο Netflix κατευθύνθηκαν οι σειρές «Στα 4» και «Η μάγισσα», ενώ πρόσφατα η Antenna Studios, εξασφάλισε την προβολή  δύο παραγωγών ΑΝΤ1+ Originals, «Σέρρες» και «Σώσε Με», επίσης στο Netflix, συνεχίζοντας τα επιτυχημένα της βήματα στον χώρο της παραγωγής και διανομής περιεχόμενου.

Για το Netflix ετοιμάζεται και η νέα σειρά «Famagusta» του Mega.

«Λαγωνικά» από την πρωτοπόρο συνδρομητική OTT υπηρεσία έχουν «καρφώσει» τα βλέμματα τους πάνω της, και ήδη έχει γίνει πρώτη διερευνητική κρούση στο κανάλι της Συγγρού, από το δεύτερο κι όλας επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης:

Οι «συνήθεις ύποπτοι» πρώτοι σε τηλεθέαση το Σαββατοκύριακο

Σταθερά πρώτο σε τηλεθέαση το Mega το Σαββατοκύριακο

Διατήρησε τις δυνάμεις της και παρέμεινε πρώτη σε τηλεθέαση η «Γη της ελιάς» και την Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:40