search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:03
MENU CLOSE

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα απαντήσω μόνο στη Δικαιοσύνη και σε όσους έχουν δώσει χρήματα»

06.02.2024 17:52
POLUXRONOPOULOS
Eurokinissi

Την πρόθεσή του να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και στους ανθρώπους που έδωσαν χρήματα στον «Άλλο Άνθρωπο» εξέφρασε ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τις δωρέες και οι αρχές «ξεσκονίζουν» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα απαντήσει για όσα του καταλογίζονται μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους όσοι έβαλαν έστω και ένα ευρώ στην οργάνωση.

«Είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ»

Φορώντας μαύρο φούτερ και με… μήνυμα «ασταδιάλα» και το χαρακτηριστικό του καπέλο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει πως όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου»: «Είμαι στον ”Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα», είπε χαρακτηριστικά. Ο χώρος του έχει μόνο ένα μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι στο οποίο κοιμάται και ένα παράθυρο καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Πολυχρονόπουλος, δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει όλες αυτές τις μέρες που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη και η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”», λέει.

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου δήλωσε: «Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες». «Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

«Ξεσκονίζουν« τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις δωρεές

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, την ώρα που οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές καθώς και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» προχώρησαν σε νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Kαταγγελία: Έστελνε απόρους σε μαγαζιά Πακιστανών για να αγοράσουν βρεφικό γάλα με έκπτωση

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους να αγοράζουν βρεφικά είδη από πακιστανικά μαγαζιά με έκπτωση και όχι δωρεάν. Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το T-live, o «Άλλος Άνθρωπος» έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών. Έτσι, ο Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους σε αυτά τα μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το T-live μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε χρήματα για να αγοράσει βρεφικό γάλα για τα παιδιά της, ζήτησε βοήθεια από τον «Άλλο Άνθρωπο» και εκείνος την έστειλε σε μαγαζί ενός ατόμου με καταγωγή από το Μπαγκλαντές.

«Θα το παίρνεις 15 ευρώ αντί για 23 ευρώ», της είπε.

«Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα – Μαγειρεύαμε με ότι έφερνε ο κόσμος»

Πρωην εθελοντές στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν δε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα». «Μαγειρεύμαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά» είπε στο Mega άνθρωπος που γνώρισε από μέσα τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα.

Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. «Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια – δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, σήμερα πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν αυτές τις ημέρες για τις κινήσεις του «Άλλου ανθρώπου». Ο άνθρωπος αυτός υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, δέχεται απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

«Πουλούσαν τα ρούχα»

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα».

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση Πολυχρονόπουλου σε μία γυναίκα που είχε ανάγκη ρούχα και τρόφιμα: «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ”εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα». Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ”μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;” και της απαντά: ‘‘όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα”. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

«Μάζευε από κηδείες από 100 έως 300 ευρώ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αντλούσε χρήματα ακόμη και από κηδείες αλλά και από συνδρομές. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ο Πολυχρονόπουλος «μάζευε στις κηδείες από 100 έως 300 ευρώ, με κάποιους να βάζουν στα κουτάκια ακόμη και 30 ευρώ».

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έφτασε στο σημείο να αυξήσει ακόμη και τις συνδρομές. Το 2022 μάλιστα έφτασε στο σημείο να ανεβάσει τις συνδρομές (τη βοήθεια δηλαδή των ανθρώπων προς τους ανθρώπους που ήταν άστεγοι) από τα 5 ευρώ στα 10 ευρώ.

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαγείρευε για 18.000 ανθρώπους (μερίδες φαγητού τον χρόνο).

«Του έκαναν πρόταση για τις εκλογές»

Την αποκάλυψη πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε δεχθεί προτάσεις από κόμματα να κατέβει εκλογές , έκανε γνωστός του.

«Καταπληκτικός άνθρωπος, φιλότιμος. Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν πιστεύω απόλυτα γιατί ξέρω τι άνθρωπος ήταν. Κυκλοφορούσε με δανεικό αμάξι, ήταν εναλλακτικός. Όσο καιρό κάναμε παρέα δεν είχα δει το παραμικρό», σχολίασε.

Είπε μάλιστα πως έχει επικοινωνήσει μαζί του. «Μιλήσαμε, έχει στενοχωρηθεί πολύ», ανέφερε ο παιδικός του φίλος στον ΑΝΤ1.

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «μπορούσε να είναι πολιτικοποιημένος, να είναι χωμένος και να τρώει με χρυσά κουτάλια. Άνετα θα μπορούσε να το κάνει στις τελευταίες εκλογές».

Διαβάστε επίσης:

Τατόι: Παρουσιάστηκαν τα έργα αποκατάστασης δασικού τοπίου, ανακτορικών κήπων και κοιμητηρίου (Photos)

Βαγγέλης Ρωχάμης: «Ακριβό σπορ το να είσαι κακοποιός, δεν μετανιώνω για τίποτα» – Η τελευταία συνέντευξή του (video)

Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός σε Σπύρο Μπιμπίλα: Καταγγείλτε τους γκέι ιερείς – Ένοχη η σιωπή των ιεραρχών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:02