search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Ο Δούκας του Στρέφη

06.02.2024 10:38
xenophon_mproutzakis_new-1

Η περίπτωση με τις εξέχουσες μετριότητες είναι γνωστή. Έχουμε περάσει πολλά, μα πάρα πολλά την τελευταία δεκαπενταετία για να επαναλαμβάνουμε κλασικά λάθη. Δεν ψηφίζουμε ποτέ για να διώξουμε κάποιον αλλά για να επιλέξουμε κάποιον. Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να γίνει αντιληπτό αυτό από το εκλογικό σώμα; Δεν ψηφίζουμε κάποιον επειδή δεν μας αρέσει κάποιος άλλος…   

Έχετε δει ποτέ κανέναν πολίτη να αγοράζει σπίτι βλέποντας απλά τα σχέδια, ή μια τσάντα Birkin από την λαϊκή; Πως «αγοράζεις» δήμαρχο από τον Ανδρουλάκη;  Και πες ότι την δεύτερη Κυριακή έδωσες μεγαλύτερη σημασία στο ποιο μαγιό θα φορέσεις να πας παραλία, σε ποιο καφενείο θα αράξεις να πιείς την ξεγυρισμένη σου καφεδιά ή σε ποιο σουβλατζίδικο το πιτόγυρο κάνει θραύση. Εν πάση περιπτώσει,  δεν πήρε το αυτί σου, Αθηναία και Αθηναίε, τίποτα για την μεγαλοφυή ιδέα που διατύπωσε μέσα στις ζέστες ο κύριος Δούκας ότι θα κατεβάσει την θερμοκρασία της πρωτεύουσας κατά 5 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου;  Ο άνθρωπος κατατρόπωσε  με τη μια τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι κι οι πιγκουίνοι στην Αλάσκα πανηγύριζαν καθώς θα έσωζε τον τόπο τους. Και πες ότι δεν το πήρε το αυτί σου, Αθηναίε πολίτη, αυτό με τους πέντε βαθμούς μείον γιατί από τις βουτιές βούλωσαν τα αυτιά σου. Δεν πήρες πρέφα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις συλλογικότητες, την προοδευτική συμμαχία  με το Ζαχαριάδη του (πρώην) ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορείς εδώ να ισχυριστείς ότι «δεν ξέρω, δεν απαντώ»…  Κι ας πούμε ότι δεν έδωσες σημασία ούτε σ’ αυτό. Σου διέφυγε βρε αδελφέ κάπου στη Μύκονο, στη Σαντορίνη ή στις Αντίλλες και την Καραϊβική. Όταν γύρισες μαυρισμένος, δεν άκουσες ότι πρότεινε την πιο συμφέρουσα λύση για το μετρό στα Εξάρχεια για να γλυτώσει τον Αμαζόνιο της πλατείας; Δεν πληροφορήθηκες ότι κόβοντας πεντέξι ψωραλέα από τον πολύ μπάφο, δέντρα, θα επλήττετο η βιοποικιλότητα  και τα πουλάκια που κελαηδούν στον επίγειο παράδεισο της πλατείας Εξαρχείων; Δεν έλαβες υπόψη σου ότι η λύση που πρότεινε ήταν να μεταφέρει τη στάση του μετρό μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω; Δηλαδή ψηφίσατε έναν τύπο πιο προχωρημένο ακόμα κι από τον ήρωα του ανέκδοτου που κρατά μια λάμπα και άλλοι πέντε τον γυρίζουν γύρω – γύρω για να βιδώσει… 

Και να που οι εκπλήξεις έχουν γίνει κανόνας σε αυτήν την όμορφη πόλη και οι προοδευτικές δυνάμεις, αυτές που μόλις πριν μερικούς μήνες κατατροπώθηκαν για πολλοστή φορά, βρήκαν τον τρόπο τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στην πρωτεύουσα.

Η πρώτη ενέργεια επί τη λήψη των καθηκόντων του εκλεκτού των Αθηναίων ήταν να καλωσορίσει τη νέα χρονιά με τις παλαιστινιακές σημαίες να ανεμίζουν στο Σύνταγμα στην παρ ολίγον ελεύθερη πλατεία Λένιν. Με την ευκαιρία, δεν το σκέπτεται ο αξιότιμος δήμαρχος των συλλογικοτήτων τώρα που ξεκινά δυναμικά, να αλλάξει και το όνομα της πλατείας; Εναλλακτικά προτείνονται το Πλατεία Λένιν, το Πλατεία Παύλος Φύσσας ή το πλατεία Παλαιστίνης.

Στη συνέχεια, ο οικολόγος δήμαρχος δεν προχωρά στην πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας γιατί καμιά πεζοδρόμηση δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης όπως για παράδειγμα οι καταλήψεις τις οποίες στηρίζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος των συλλογικοτήτων και των αλληλέγγυων. Υποθέτω οι τα κενά κτίσματα του Δήμου μπορούν να αποδοθούν πλέον ελεύθερα στις δημιουργικές αυτές κοινωνικές ομάδες προς αξιοποίηση. Και μετά ήρθε ο Λόφος του Στρέφη, αυτό το διαμάντι του κέντρου των Αθηνών που καταυγάζει από καθαριότητα και είναι παραδομένο στους πολίτες που ελεύθεροι κάνουν την βόλτα τους και αθλούνται μέσα σε ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον με τις χαρούμενες μάνουλες να σέρνουν ανέμελα τα καροτσάκια με τα κοκκινομάγουλα μωράκια τους.   

Δεκαετίες τώρα ο λόφος είναι άβατο κατά τα πρότυπα του Άγιου Όρους. Εισέρχονται και εξέρχονται ελευθέρα μόνο συλλογικότητες διάφορων φυλών και εθνικοτήτων, αναρχομπάχαλοι, καταληψίες, ναρκέμποροι και ναρκομανείς, όλοι μια κοινότητα ειρηνική όπου βασιλεύει η αλληλεγγύη και η αυτοδιαχείριση των προϊόντων! Δίπλα, οι ευτυχείς κάτοικοι απολαμβάνουν όλα τα προνόμια μιας …ευτυχούς συμβίωσης!  Ευτυχώς που σώθηκε η Ακρόπολη των Εξαρχείων όπου οι συλλογικότητες και οι αλληλέγγυοι κατοχύρωσαν το δικό τους Δουκάτο!

Διαβάστε επίσης:

Ο κυνισμός στην Υγεία

Γάμος ομοφύλων, Αριστερά και Εκκλησία

Τρακτέρ, επιστολές και… ψίχουλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26