search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:20
MENU CLOSE

Θάνατος 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Ο αστυνομικός παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

07.02.2024 19:41
16XRONOS_ROMA
Eurokinissi

Στο ακροατήριο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί ο 36χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., από τα πυρά του οποίου έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Ρομά, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, το Δεκέμβριο του 2022, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Τι αναφέρει το βούλευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα (7/2).

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, το Δεκέμβριο του 2022, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα πυρά αστυνομικού της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ενώ οι Ρομά ξεσηκώθηκαν σε όλη τη χώρα με τις αναταραχές να συνεχίζονται για μέρες.

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπει να δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, κατά πληροφορίες, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός με πρόθεση και δη αποδεχόμενος τη γνώση του ότι από την πράξη του ήταν ενδεχόμενο να παραχθεί το υπό κρίση περιστατικό, σκότωσε τον ανήλικο, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επίσης, στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, η οποία ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι το 16χρονο θύμα αποχώρησε με το Ι.Χ. φορτηγάκι του πατέρα του από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύσιμα που είχε βάλει.

Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές από απόσταση 10-15 μέτρων: μία από τις βολίδες πέτυχε το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος, διαπέρασε τον υαλοπίνακα, πλήττοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με συνέπεια αυτό να προσκρούσει διαδοχικά στα σκαλοπάτια παρακείμενου ξενοδοχείου και εξωτερικού τοίχου, όπου ακινητοποιήθηκε.

Το ανήλικο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από νοσηλεία οκτώ ημερών, όπως αναφέρεται στο βούλευμα. Με το ίδιο βούλευμα, διατηρείται ο περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί στον 36χρονο αστυνομικό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μπλόκα από τους αγρότες, «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση – Έκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές – Στο Δομοκό πήγε ο Αυγενάκης

Έβγαλε «λαβράκι» η ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 2,8 εκατ. ευρώ – ‘Ηταν κρυμμένη σε container με… μπανάνες (Photos/Video)

Μικαέλα Φωτιάδη: Τι είπε για τον ξυλοδαρμό της – «Το τελευταίο διάστημα ένιωθα ότι κάποιος με παρακολουθεί, δεν έχω συνέλθει ακόμη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31