search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Eξεταστική για τα Τέμπη: Πιέσεις για διεύρυνση του καταλόγου μαρτύρων

08.02.2024 12:57
Exetastiki new

Ασφυκτική πίεση στην πλειοψηφία να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη μετά και το ψήφισμα κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διαπιστώνει ότι η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στερείται πολιτικής αμεροληψίας ενώ επισημαίνεται και η άρνηση του Κοινοβουλίου να διεξαγάγει έρευνα για δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσονος αντιπολίτευσης ζήτησαν διεύρυνση του καταλόγου των μαρτύρων.

Ο κ. Κόκκαλης επανέφερε το θέμα της κλήσης του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, αλλά και άλλων κρίσιμων μαρτύρων, όπως ο Κώστας Σπηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη κατά 25 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ.

«Σήμερα είναι η ευκαιρία να μην μπει ταφόπλακα και στο θέμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση της σύμβασης “717” συνετέλεσε στο τραγικό αποτέλεσμα», είπε

Από το ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη επέμεινε κι αυτή από την πλευρά της στην κλήση κομβικών μαρτύρων και επέκρινε στην πλειοψηφία για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, όπως αυτές καταγράφηκαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων», ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. «Ο κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αποτυπωμένος εδώ και θέλετε να σιωπήσουμε», ανέφερε η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά.

Απαντώντας στην κριτική ο εισηγητής της ΝΔ  Λάζαρος Τσαβδαρίδης αντέτεινε πως ο κατάλογος θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και στηλίτευσε τις αναφορές στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «πολιτικό παιχνίδι εν όψει ευρωεκλογών».

Ένταση σημειώθηκε όταν ο Παράσχος Παπαδάκης από την Ελληνική Λύση αποκάλεσε “μπανανία” την “Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πυροδοτώντας αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ που φώναζαν “ντροπή”. 

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τους αποφασίσει η κοινωνία – Κάνε αίτηση στο isyriza.gr (Video)

Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Έχουμε τα αυστηρότερα κριτήρια στην ΕΕ» – Πώς προκύπτει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (video)

Μάκης Βορίδης: «Ακραίο και εμπαθές το κείμενο του ψηφίσματος της Ευρωβουλής» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38