search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Ομελέτα με μανιτάρια, μυρωδικά και τυρί

09.02.2024 06:17
omeletea3

Ένα υπέροχο γεύμα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, πρωτεινούχο και γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να σκουπίσουν τα πιάτα τους.

Σερβίρετέ τη στο πρωινό ή σε ένα διάλλειμα για brunch, βάλτε την μέσα σε μπακέτα, χωριάτικη φραντζόλα ή αραβική πίτα για το κυρίως γεύμα, μαζί με μια χορταστική σαλάτα και αξιοποιήστε έτσι ότι περισσεύματα έχετε.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια μανιτάρια της επιλογής σας, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωριστά

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, πολτοποιημένο

3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας γάλα

2 κουταλιές της σούπας τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

1.Αρχικά, καθαρίστε με ένα βουρτσάκι ή με ένα νωπό πανί, τα μανιτάρια, από χώματα και σκόνη και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και πολτοποιήστε το σκόρδο.

2. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.

3. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και συνεχίστε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε τη μια κουταλιά βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο και φέρτε τα μερικές βόλτες ακόμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και αποσύρετε το μίγμα σε ένα πιάτο.

4. Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά, ρίξτε το γάλα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μίγμα της ομελέτας.

5. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίξτε το μίγμα της ομελέτας. Αφήστε το να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά και με μια σπάτουλα ξεκινήστε να σηκώνετε σε μερικά σημεία την σταθεροποιημένη ομελέτα, εγείροντας λίγο το τηγάνι, ώστε να εισχωρήσει το ωμό μίγμα από κάτω. Μην παραψήσετε την ομελέτα.

6. Πασπαλίστε παντού την ομελέτα με το τριμμένο τυρί, και βάλτε τα μαγειρεμένα μανιτάρια στη μισή πλευρά. Γείρετε από πάνω την άλλη μισή σκέτη πλευρά και σκεπάστε τη γέμιση. Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Ζελέ πορτοκάλι με 3 υλικά: η vegan απόλαυση που ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά

Υγιεινές κοτολωρίδες, με τραγανά στικς καρότου

Στρογγυλά σφολιατάκια, γεμιστά με μήλο και κανέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:34