search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Γιάννης Μάγγος: Η πληρωμένη απάντηση στη Λίνα Κλείτου

10.02.2024 15:53
kleitou_maggos

Πληρωμένη απάντηση στη Λίνα Κλείτου με μια λιτή απάντηση στο προφίλ του στο Facebook έδωσε ο πατέρας του δολοφονημενου Βασίλη Μάγγου, Γιάννης.

Απαντώντας στην τουλάχιστον άστοχη ανάρτηση της δημοσιογράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, ο «τυπάκος με κατσιασμένο μαλλι» -όπως τον χαρακτήρισε- η δημοσιογράφος για να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα για τα οφέλη των ιδιωτικών ΑΕΙ στην κοινωνία, ξεκαθάρισε πως ούτε αιώνιος φοιτητής είναι, ούτε η παρουσία του στην πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή”.

«Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση», επισήμανε μεταξύ άλλων, καλώντας τη Λίνα Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμα.

Ολόκληρη η δήλωσή του

Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Βόλος 10-2-2024

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Λάρισα: 54χρονος θώπευε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε», είπε στην απολογία του

Σύνταγμα: Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία σε συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη (Photos)

Τροχαία: Μπαράζ προστίμων στην Αττική – Πάνω από 1895 παραβάσεις σε δύο μέρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:32