search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:41
MENU CLOSE

Λαμία: Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο 8χρονου – Τι είναι το σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο που του στοίχισε τη ζωή

10.02.2024 12:27
nosokomeio_lamias

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από την ξαφνική απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, που πέθανε από σπάνιο κολοβακτηρίδιο.

Ο 8χρονος μαθητή, ο οποίος κηδεύτηκε την Πέμπτη, μεταφέρθηκε με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας την Παρασκευή 2 του Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Πολύ γρήγορα οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή βλάβη στα νεφρά- από άγνωστη αιτία- και ο 8χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου μετά από σειρά εξετάσεων διαγνώστηκε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκαν όλες οι ελεγκτικές αρχές για να εντοπιστούν πιθανές προσβολές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιες σημαντικές βλάβες. Το σχολείο του μικρού Βασίλη παρέμεινε κλειστό προληπτικά και έγιναν έλεγχοι στο νερό αλλά και στην πισίνα που αθλούνταν ο 8χρονος.

Το σπάνιο σύνδρομο που του στέρησε τη ζωή

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας εξήγησε τι είναι το σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο που προκάλεσε τον θάνατό του 8χρονου.

«Δεν είναι σπάνιο βακτήριο, είναι κολοβακτηρίδιο, κοινό βακτήριο παθογόνο. Απλώς το σύνδρομο αυτό, η επιπλοκή αυτή με αυτό το συγκεκριμένο παθογόνο είναι πολύ σπάνια, δηλαδή είναι περίπου 3,3 παιδιά στο εκατομμύριο που θα προσβληθούν από αυτό το συγκεκριμένο βακτήριο. Επομένως, μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο», εξήγησε και εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Εγώ προσωπικά, στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει και εύχομαι να μη δω ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο, έτσι λέγεται, και άρα ο κόσμος να μην ανησυχεί καθόλου. Είναι κάτι το οποίο είναι σπάνιο, υπάρχουν και άλλα, πολύ σπάνια νοσήματα και δεν ανησυχούμε για αυτά. Σε κάποιους βέβαια συμβαίνουν πολύ σπάνια, αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι τα πράγματα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής

Στον Εισαγγελέα το μέλος των «Πυρήνων», οι ΟΥΚάδες και ο πορτιέρης

Τρόμος για γνωστό δικηγόρο στα Τρίκαλα: Άγνωστοι τον χτύπησαν και τον λήστεψαν


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:41