ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 13:14
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρκόπουλου με τρίλεπτο video από τις «ακρότητες» του προέδρου της επιτροπής

12.02.2024 18:48

Τρίλεπτο video από τις «ακρότητες» του προέδρου της Εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/2024/02/Βίντεο.mov

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από ό,τι φαίνεται χάνει τη ψυχραιμία του συχνά, αδυνατώντας να διατηρήσει τον έλεγχο της διαδικασίας. Στα πιο πρόσφατα, ο πρόεδρος της Επιτροπής ζητούσε να μην επαναλαμβάνονται οι ίδιες ερωτήσεις και βουλευτής της Νίκης σηκώθηκε και άρχισε να κάνει… διατάσεις προκαλώντας την έκρηξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις έχει συγκρουστεί τόσο με τον εισηγητή του ΚΚΕ όσο και με την εισηγήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας.

Επιπλέον, η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Μαρκόπουλου, ενώ σάλος είχε προκληθεί όταν είχε αποκαλέσει «γουρλίδικη» την Επιτροπή, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη, αν και αυτές τις μέρες πέταξε και νέο μαργαριτάρι, αφού όπως δηλώνει ο ίδιος: «το διασκεδάζω». Σημειώνεται πως αδιανόητες επιθέσεις με προσωπικούς χαρακτηρισμούς έχει εξαπολύσει και σε πάνελ, όπως σε βάρος του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ενώ αποκάλεσε δημοσιογράφο “γιουσουφάκι” σε τηλεοπτική εκπομπή  

Όπως επισημαίνεται στο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει προκλητικές φράσεις και συμπεριφορές του Δ. Μαρκόπουλου, κατά την διαδικασία στη Βουλή «σε πρώτη φάση απορρίφθηκε η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλων αντιπολιτευτικών κομμάτων για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι, τον να μην προκύψουν πορίσματα που αποδίδουν ποινικές ευθύνες».

Και προστίθεται ότι: «Με απόφαση της κυβερνητικής  πλειοψηφίας δημιουργήθηκε μια μεγάλη λίστα μαρτύρων που εκτείνεται μέχρι και τρεις δεκαετίες πίσω, προκειμένου η Επιτροπή να κωλυσιεργήσει και να μην εξετάσει τα άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Έπειτα από τη σύσταση με αυτούς τους όρους ο κ. Μαρκόπουλος φροντίζει να επισημαίνει την ακαταλληλότητά του για πρόεδρος της; Επιτροπής, άλλοτε προβαίνοντας σε προκλητικές, άλλοτε τελώντας χρέη «σερίφη» αντιμετωπίζοντας είτε με ειρωνεία τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, είτε κλείνοντάς του τα μικρόφωνα καταχραζόμενος την εξουσία που εκπορεύεται από το αξίωμα του προέδρου. Άλλοτε προβαίνοντας σε συμπεριφορές που ομοιάζουν, κατά τα λεγόμενά του, με ακροδεξιά παραληρήματα».

«Είναι έκδηλο πλέον ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Μαρκόπουλου τον αποτρέπουν από το να αντιμετωπίσει την Επιτροπή διαλεύκανσης του εγκλήματος των Τεμπών με τον απαραίτητο σεβασμό προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και σύσσωμο τον ελληνικό λαό» καταλήγει τονίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πώς μια ομάδα από φώκιες «έκανε κατάληψη» σε ένα πεδίο δοκιμών του στρατού (Videos)

Περιβάλλον: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ – Απειλείται με εξαφάνιση το ένα τέταρτο των μεταναστευτικών ζώων (photos)

ΗΑΕ: Πρωτόγνωρες εικόνες σε Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι από το χαλάζι και τις βροχές – Πλημμύρισαν περιοχές (photos/videos)

ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 13:12
Exit mobile version