search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:15
MENU CLOSE

Λουιζίδου: «Δεν πιστεύω στον Θεό, έναν γέροντα με μούσια που μας παρακολουθεί και θα μας τιμωρήσει» (Video)

12.02.2024 09:19
loyizidoy-new

Για το μεγάλο κενό που έφερε στη ζωή της η απώλεια του πατέρα της μίλησε η Ρένια Λουιζίδου, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία έπρεπε να συνεχίζει να παίζει στο θέατρο, χωρίς κανείς να τη ρωτά αν μπορεί να ανταπεξέλθει.

«Έπαιξα και όταν πέθανε ο πατέρας μου, ήμουν πολύ μικρή και δεν με ρώτησε κανείς αν μπορώ. Αλλά ήμουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης και δεν νομίζω να παρατήρησε κανείς ότι έτρεχαν τα μάτια μου στη σκηνή» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό τον οποία υφίστανται κυρίως οι γυναίκες, στις μέρες μας.

«Η εποχή μετά τα 90s στράφηκε σε μια νεολαγνεία, ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το γήρας. Ο χρόνος που περνάει αντιμετωπίζεται ως εχθρός. Οι γυναίκες κάνουμε πράγματα άθελά μας πολλά εις βάρος του εαυτού μας. Κρίνουμε η μία την άλλη πολύ συχνά με αυστηρότητα, σκληρότητα, κουτσομπολίστικη διάθεση. Διαβάζεις στα social media πράγματα από γυναίκα προς γυναίκα και σκέφτεσαι “πώς λέχθηκε αυτό;”. Έχουμε φτάσει σε σημείο να απολογούμαστε γιατί μεγαλώνουμε» ανέφερε.

Αναφερόμενη, τέλος, στον Θεό, η Ρένια Λουιζίδου κάνει λόγο για έναν «έναν γέροντα με μούσια που μας παρακολουθεί και που θα μας τιμωρήσει» στον οποίο -όπως τονίζει- δεν πιστεύει.

«Νομίζω ότι δεν πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω στο δίκαιο, στο καλό, στην ισορροπία των ανθρώπινων σχέσεων. Πιστεύω ότι λογοδοτούμε όλοι σε ένα μέρος του εαυτού μας και στην ανθρωπότητα. ‘Oχι στον Θεό, έναν γέροντα με μούσια που μας παρακολουθεί και που θα μας τιμωρήσει. Και νομίζω ότι στην πραγματικότητα και όλες οι θρησκείες συμβολικά το περιγράφουν αυτό, κανένας δεν κυριολεκτεί. Είναι ο τρόπος να αφηγηθείς το ίδιο πράγμα που λέω και εγώ ότι πρέπει να είμαστε καλοί και δίκαιοι ο ένας με τον άλλον» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Λυδία Φωτοπούλου: Συγκλονίζει για την εγγονή της – «Διαγνώστηκε με λευχαιμία, το αγαπημένο της παιχνίδι είναι ο γιατρός» (Video)

Πάνος Βλάχος: «Βάλτε και εμένα μέσα στον σάκο» – Απαντά στις αντιδράσεις για το σατιρικό τραγούδι του

Λας Βέγκας: «Συνελήφθη» η Κιμ Καρντάσιαν με το νέο της αμόρε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07