search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Παρουσία Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α στην WDS στο Ριάντ και υπογραφή συμφωνίας με Ένωση Ουκρανικών Αμυντικών Βιομηχανιών

12.02.2024 20:18
HELLENIC_PAVILLION

Με γνώμονα την προώθηση της διεθνούς παρουσίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) ανέλαβε τη διοργάνωση του Ελληνικού Εθνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση World Defense Show (WDS, 4-8 Φεβρουαρίου 2024) που διεξήχθη στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας.

Η ελληνική εκπροσώπηση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με Εθνικό Περίπτερο στη World Defense Show, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η διεθνής έκθεση WDS διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και των κρατικών οργανισμών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας. Στην WDS συμμετείχαν 773 εκθέτες από 75 χώρες, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ συνολικά 106.000 άτομα και 441 αποστολές από 116 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες 6 Ελληνικές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ), η HYDRUS, η NAFS SA (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η SCYTALYS, η THEON SENSORS, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ συμμετείχε και η έκθεση DEFEA. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες του χώρου της άμυνας και της ασφάλειας, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στη διεθνή αγορά αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Σε αυτό το πνεύμα κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπογράφηκε από την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) και την Εθνική Ένωση των Ουκρανικών Αμυντικών Βιομηχανιών (National Association of Ukrainian Defense Industries – NAUDI) Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU).

Σκοπός του Μνημονίου είναι η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων σε δραστηριότητες και βιομηχανικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της άμυνας, αεροδιαστημικής και ασφάλειας.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, οι αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας και Ουκρανίας, θα μπορέσουν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργειών, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βιομηχανικών εμπειριών και να αλληλοσυμπληρώνονται σε διάφορους τομείς.

Επιπλέον οι αμυντικές βιομηχανίες των δύο Ενώσεων μπορούν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και για τη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών τους.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Βακάκης: Σφοδρή επίθεση ΟΣΕΥΠΕ στον Mr Jumbo για τα περί 7ήμερης λειτουργίας των καταστημάτων

Η νέα Εθνική Τράπεζα – Η Τράπεζα Σήμερα

Όμιλος ΑΒΑΞ: Πώς προχωράνε τα έργα στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:09