search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Ενεργειακή αναβάθμιση στο νοσοκομείο Τρικάλων και σε 6 Κέντρα Υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

13.02.2024 16:33
anakainisi_nosokomeia

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και έξι Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της Αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκης. Η σύμβαση με συνολικό κόστος 9.785.252,45 εκατομμύρια ευρώ θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, κ. Φώτης Σερέτης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε.». Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουμε εντάξει μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης και εξελίσσεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστώ γιατί έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακατασκευής υποδομών του ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Σε λίγους μήνες θα έχουμε παραδώσει ένα καινούριο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις υπηρεσίες του οποίου θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω για τη σημερινή υπογραφή και να ευχηθώ να είναι η εταιρεία ακόμα πιο γρήγορη από τους 12 μήνες παράτασης που προβλέπει η σύμβαση».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Όπως έχουμε δεσμευτεί, υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών υγείας και στη Δευτεροβάθμια υγεία αλλά και στην Πρωτοβάθμια. Θυμίζω ότι ο στόχος είναι να πετύχουμε την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση 156 κέντρων υγείας και 80 νοσοκομείων.

Όπως γνωρίζετε και από το παρελθόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει συνέπεια σε αυτά τα οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει και να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα παραδώσουμε θα είναι ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επίπεδο υποδομών». Σημειώνεται ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980 με αρχές ’90.

Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.). Οι συμβάσεις είναι διάρκειας 12 μηνών και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 9.785.252,45 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση του νοσοκομείου Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη νομική γλώσσα είναι «μαύρο χρήμα» (Video)

JANE: Πανευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Ιλαρά: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:10