search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:43
MENU CLOSE

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη νομική γλώσσα είναι «μαύρο χρήμα» (Video)

13.02.2024 13:31
adonis georgiadis ne

«Η εταιρία σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία πλήρωνε ο κύριος Πολάκης με εντολή του, παρά την αντίρρηση της υπηρεσίας, όπως λέει μέσα η έκθεση, διακινούσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη νομική γλώσσα είναι “μαύρο χρήμα“».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Παύλου Πολάκη, στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί, στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής σφοδρής σύγκρουσης που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το ίδιο θέμα.

Ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κατέθεσα στη Βουλή την έκθεση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Αυτή η έκθεση έχει διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές άρα, οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καθήκον τους. Δεν θα υποδείξω εγώ στη δικαιοσύνη.

Η εταιρία σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία πλήρωνε ο κύριος Πολάκης με εντολή του παρά την αντίρρηση της υπηρεσίας, όπως λέει μέσα η έκθεση, διακινούσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη νομική γλώσσα είναι “μαύρο χρήμα”».

Ο υπουργός επίσης ανέφερε ότι κατέθεσε στην εισαγγελία εκατοντάδες τιμολόγια με υπογραφή του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ: «Κατέθεσα καμιά εκατοστή τιμολόγια, το ένα 20.000 ευρώ, το άλλο 30.000 ευρώ, 50.000 ευρώ. Σε όλα γράφει “με αντίρρηση της υπηρεσίας και εντολή του αναπληρωτού Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη».

Μάλιστα στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης έκανε το εξής ερώτημα: «Εάν είχαν βρει ένα τιμολόγιο ενός ευρώ που να έγραφε ότι έχει πληρωθεί στη Novartis με αντίρρηση της υπηρεσίας και εντολή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, θα με είχαν προφυλακίσει, ναι ή όχι;».

Ο Πολάκης να μην το παίζει “κυνηγός των διεφθαρμένων”

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης τόνισε ότι στις αιτήσεις άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη, που έχουν έρθει στη Βουλή, ο πολιτικός του αντίπαλος έχει ζητήσει να μην αρθεί:

« Σε όλες τις αιτήσεις ο κύριος Πολάκης έχει ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του. Αντιθέτως, όσες φορές έχει έρθει αίτημα άρσης ασυλίας για μένα, έχω πει να αρθεί η ασυλία μου» και κατέληξε:

«Ο Πολάκης διαρκώς γυρίζει και λέει “εγώ δεν έβαλα το χέρι στο μέλι”, “αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι”. Ο “Γεωργιάδης είναι διεφθαρμένος”, “αδιευκρίνιστος”, “λαδέμπορας” και διάφορα τέτοια.

Πάντα έλεγα ότι όταν κάποιος φωνάζει τόσο πολύ δυνατά για το πόσο τίμιος είναι, κάτι δεν πάει καλά. Ο τίμιος δεν το φωνάζει. Σε κάθε περίπτωση για να τελειώσει η πλάκα, η εικόνα του Πολάκη ως “κυνηγός των διεφθαρμένων” έχει τελειώσει από χθες. Να κάνει άλλη δουλειά».

Διαβάστε επίσης

Ιλαρά: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν

ΓΝΑ «Γεννηματάς»: 25χρονη με πνευμονική εμβολή σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο θρομβεκτομής – Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Ο Roberto Greco Διευθύνων σύμβουλος του υπό σύσταση Ομίλου της «Ημιθέα» ΜΑΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:36