search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Παλιά και παράνομα τα όπλα του άγριου φονικού – Τι λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος της οικογένειας Καρνέση

13.02.2024 15:36
glyfada opla 654- new

Τη διαδρομή των όπλων που χρησιμοποίησε ο 76χρονος Αιγύπτιος που σκόρπισε τον θάνατο σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν πώς ήρθαν στην κατοχή του δράστη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, φαίνεται πως τα όπλα ήταν πολύ παλιά και από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί δεν προκύπτει να έχει βγει κάποια άδεια, άρα ήταν παράνομα.

Μάλιστα, φαίνεται και βρισκόντουσαν φυλαγμένα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν αποκλείουν τα όπλα να ήταν του δράστη και να είχε στην κατοχή του εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα όπλα του φονικού είναι πολύ παλιά, σχεδόν μη λειτουργικά, και μάλιστα εκφράζεται απορία για το πώς δούλεψαν. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι είναι σαν τα κειμήλια που έχει η κάθε παλιά οικογένεια οπότε το σενάριο που εξετάζεται είναι ο Αιγύπτιος να βρήκε τα όπλα στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Αιγύπτιος σκότωσε με την καραμπίνα τον γαμπρό της εφοπλίστριας και την εφοπλίστρια. Τον καπετάνιο που κατάφερε να τον αφοπλίσει και να του πάρει την καραμπίνα τον σκότωσε με το περίστροφο που είχε μαζί του, ενώ ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα.

Η κυνηγετική επαναληπτική καραμπίνα, μάλιστα, είχε υποστεί και μετασκευές, είχε κοπεί η κάννη για να είναι πιο κοντή και είχε δημιουργηθεί και πιστολοειδής λαβή.

Μάλιστα, τη Δευτέρα έγινε και έρευνα στο σπίτι που έμενε ο δράστης μήπως βρουν περισσότερα στοιχεία για το κίνητρό του ενώ τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συνεχιστεί η βαλλιστική εξέταση.

«Έγινε κάτι βαθύτερο»

Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως κίνητρο είναι πως ο 76χρονος ήθελε να εκδικηθεί για την απόλυσή του η οποία επήλθε μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης, ενώ έπρεπε να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια. Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης ανέφερε πως «δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», εκτιμώντας πως «έγινε κάτι βαθύτερο».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει καιτου είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», πρόσθεσε.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», εκτίμησε ο κ. Ξηραδάκης.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο Μαρμάρι

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στο Μαρμάρι της Εύβοιας όπου η εταιρεία των αδελφών Καρνέση διατηρεί δύο πλοία στη γραμμή Μαρμάρι-Ραφήνα, ενώ έχουν και σπίτι στο οποίο ήταν επιστάτης ο 76χρονος Αιγύπτιος,  δηλώνουν συγκλονισμένοι για την τραγωδία που σημειώθηκε στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια και τον 76χρονο και όπως λένε δεν γνώριζαν για την κόντρα που είχε η οικογένεια μεταξύ της καθώς διατηρούσαν χαμηλό προφίλ. 

Επίσης, δεν γνώριζαν τον λόγο που ο 76χρονος ήταν στην Εύβοια το προηγούμενο διάστημα. Κοντινοί του άνθρωποι πάντως ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν έλεγε πολλά, ανέφερε όμως πως «υπάρχουν προβλήματα».  

Η οικογένεια Καρνέση φέρεται τα προηγούμενα χρόνια να είχε εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη, οι δύο αδελφές εναντίον του μεγαλομετόχου αδελφού τους και όπως υποστηρίζουν πληροφορίες, ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε κρατήσει συγκεκριμένη στάση υπέρ ενός στρατοπέδου και αυτός ήταν ο λόγος που η άλλη πλευρά τον εκδίωξε από τη θέση του.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, υπάλληλοι που κατέθεσαν στην αστυνομία ανέφεραν ότι μετά τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών, ο ένας θεωρούσε ότι έπρεπε να κρύβει πράγματα από τον άλλον. Η γυναίκα που δολοφονήθηκε ήξερε ότι ο Αιγύπτιος είχε πάρει το μέρος του αδελφού της και θεωρείτο ένας άνθρωπος ο οποίος μετέφερε πληροφορίες στο άλλο στρατόπεδο. Έτσι έφυγε από την εταιρεία και μετά από τα εξοχικά και μετά αφού έμενε θέλησαν να τον διώξουν και από το σπίτι που ήταν μαζί με το δικό τους καθώς θεωρούσαν ότι μετέφερε πληροφορίες.

Ως ένδειξη πένθους στο Μαρμάρι σήμερα δεν έγιναν δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας ενώ η σημαία κυματίζει μεσίστια σε αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα – Συγκλονισμένη η κόρη του καπετάνιου: «Ήταν αξιολάτρευτος – Πώς έχουμε καταντήσει; Χειρότεροι από ζώα» (video)

Δίκη για το Μάτι: Την ενοχή Ματθαιόπουλου, Τερζούδη και Φωστιέρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει η Daily Express

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00