search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Οι Αμερικανοί δυσφορούν για την ποιότητα της ενημέρωσης από τα σόσιαλ μίντια

13.02.2024 10:25
facebook new

Πολλοί είναι οι Αμερικανοί οι οποίοι θεωρούν πως αξίζει να ενημερώνονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και τον κόσμο, αλλά όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ανησυχία για την ακρίβεια του ειδησεογραφικού περιεχομένου σε αυτά.

Αν κάτι αντιπαθούν οι Αμερικανοί στις ειδήσεις μέσω σόσιαλ μίντια αυτό είναι η ανακρίβεια, σύμφωνα με την έρευνα. Είναι ο πρώτος και με διαφορά λόγος από τους άλλους για τους οποίους δήλωσαν πως «δεν τους αρέσει» να λαμβάνουν ειδήσεις από το ΜΚΔ.

Η ευκολία πρόσβασης στην ενημέρωση από τα σόσιαλ μίντια είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι Αμερικανοί πολίτες δηλώνουν πως τους αρέσει να λαμβάνουν ειδήσεις από τα ΜΚΔ.

Αυτό δήλωσε ένας στους πέντε, σε έρευνα που διενήργησε το κέντρο κοινωνικών ερευνών και δημοσκοπήσεων Pew,μια ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον με ειδίκευση στην παρατήρηση και αποτύπωση στάσεων και συμπεριφορών κοινής γνώμης παγκόσμιας εμβέλειας.

Η έρευνα με ζητούμενο τι αρέσει και τι δεν αρέσει από τον τρόπο που οι Αμερικανοί λαμβάνουν ενημέρωση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο και το ερευνητικό κέντρο προσφάτως τη μοιράστηκε με την παγκόσμια κοινότητα.

Η έρευνα έχει αξία διότι η αγορά κατανάλωσης ειδήσεων των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες του κόσμου, καθώς αναπτύσσονται τάσεις και ρεύματα, αποτελώντας «δείκτη» για πολιτικές και στρατηγικές.

«Η ενημέρωση είναι στα ακροδάχτυλα μου», «είναι εύκολα προσβάσιμη», αλλά και «είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή και παντού», ήταν κάποιες- χαρακτηριστικές- απαντήσεις από εκείνους οι οποίοι ήταν στο 20% του αντιπροσωπευτικού δείγματος της έρευνας εξηγώντας τους λόγους προτίμησης της ενημέρωσης τους από το σόσιαλ μίντια.

Αν και στην ψηφιακή εποχή, στην οποία η ταχύτητα μετάδοσης της είδησης είναι το «παν», ελάχιστοι – μόλις 9% των Αμερικανών – δίνουν σημασία στην παράμετρο αυτή.

Το ποσοστό των δυσαρεστημένων έχει διαμορφωθεί στο 40%, σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση του ερευνητικού κέντρου, ενώ το 2018 ήταν στο 31%.

Το – ανησυχητικό – ποσοστό υποδηλώνει το πολωτικό περιβάλλον που αναπτύχθηκε στα ΜΚΔ και αντανακλά και την κρίση στα αμερικανικά ΜΜΕ κατά την διακυβέρνηση Τράμπ, εκτιμούν εξειδικευμένοι παρατηρητές.

Σε συνάφεια με το κυρίαρχο εύρημα είναι η δυσφορία των χρηστών για την «έλλειψη αντικειμενικότητας» και τη «χαμηλή ποιότητα» των ειδήσεων» και μάλιστα στον σχεδόν ίδιο βαθμό (11% και 10%, αντίστοιχα).

Οι Αμερικανοί οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ειδήσεις στα ΜΚΔ είναι μεροληπτικές και χαμηλής ποιότητας, μπορεί να υπολείπονται εκείνων που δήλωσαν ότι (οι ειδήσεις) διακρίνονται για ανακρίβειες, παρόλα αυτά η μεταβολή στους δύο αυτούς τομείς ήταν κατά πέντε και δύο μονάδες μεγαλύτερή, αντιστοίχως σε σχέση με το 2018.

Σχεδόν οι μισοί (45%) στην έρευνα δήλωσαν ότι για την ενημέρωση τους επιλέγουν απευθείας τις επίσημες ιστοσελίδες των οργανισμών Ενημέρωσης από τα σόσιαλ μίντια κυρίως επειδή αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφορία.

Διαβάστε επίσης

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο… Dragons’ Den

Κανάκης για Πάνο Βλάχο: «Θέλουν να κάνουν σε αυτό το παιδί μήνυση και σιγά σιγά να γίνουν παλιό καλό Σοβιέτ»

Πορτοσάλτε για Πάνο Βλάχο: «Είμαι διατεθειμένος να μιλήσω με τον ηθοποιούλη και αυτούς που εύχονται καρκίνο και “ψόφα”» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09