search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Η συγκλονιστική ιστορία μιας πόρνης και των παιδιών της – Ο φαύλος κύκλος και η έλλειψη του κράτους πρόνοιας

13.02.2024 10:12
AGLAIA_KYRIAKOU

Ήταν μόλις 12 χρονών όταν φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Παίδων, μετά από εισαγγελική εντολή. 

Ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο παιδί, ανάμεσα στα τόσα άλλα, που φιλοξενούνται για μήνες στους χώρους του παιδιατρικού νοσοκομείου. Η μικρή δεν απασχόλησε τη δημοσιότητα, ωστόσο η συμπεριφορά της «φώναζε από μακριά» το δυσοίωνο μέλλον που προδιαγραφόταν μπροστά της. Το έσκαγε κάθε βράδυ και γύρναγε το πρωί.

Γονείς, με την πραγματική σημασία της λέξεως δεν είχε. Για κακή της τύχη, είχε μια γυναίκα και έναν άνδρα που απλά αναπαραχθήκαν, την έφεραν στον κόσμο και έκτοτε αδιαφόρησαν για την ύπαρξή της.

Επίσης για κακή της τύχη, ζει σε μια χώρα που δεν έχει προνοιακές δομές για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Κάπως έτσι το 2012 βρέθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και παρέμεινε για έξι μήνες.

Η μικρή έφευγε από το νοσοκομείο και πήγαινε στα γνωστά της στέκια που υπήρχαν ναρκωτικά και εκδιδόμενες γυναίκες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

«Το παιδί αυτό συνεχώς έφευγε από το νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι ήταν έκπληκτοι με το ντύσιμό της, την εμφάνιση και ζητούσαν επιτακτικά να μεταφερθεί σε προνοιακή μονάδα. Πήγαινε σε μέρη που σύχναζαν εκδιδόμενες γυναίκες, τοξικομανείς και παραβατικά άτομα. Την μάζευε συνεχώς  η αστυνομία και την έφερνε πίσω για φιλοξενία στο Αγλαΐα Κυριακού. Αυτό γινόνταν συνέχεια επί μήνες, λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων».

Τα παιδιά της

Το φθινόπωρο του 2023 η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με εισαγγελική εντολή  μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο, τα τρία παιδιά της 24χρονης πια λόγω εγκατάλειψης και κακοποιητικού οικογενειακού περιβάλλοντος.

«Απόν το κράτος πρόνοιας σε αυτή την οικογένεια. Μην αναρωτιόμαστε μετά για όσα συμβαίνουν γύρω μας και απασχολούν τη δημοσιότητα με κακοποίηση,  βιασμούς ανηλίκων, εγκλήματα κ.λ.π.» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σήμερα περισσότερα απο 100 παραμελημένα παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία  χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Δυστυχώς, για αυτά τα παιδιά η κατάσταση παραμένει τραγικά η ίδια. Δεν έχουν γονείς, με την πραγματική σημασία της λέξεως, αλλά ανθρώπους που απλά αναπαράγονται και τα εγκαταλείπουν στη μοίρα τους. Παράλληλα δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές για να σπάσουν το φαύλο κύκλο της παραβατικότητας και της δυστυχίας και να τους δώσουν μια ευκαιρία να χαρούν την παιδική τους ηλικίας, να μορφωθούν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Φαίνεται ότι γι΄αυτά τα μικρά, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο αφού δεν υπάρχει Κράτος Πρόνοιας να τα προστατέψει.

Διαβάστε επίσης:

ΓΝΑ «Γεννηματάς»: 25χρονη με πνευμονική εμβολή σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο θρομβεκτομής – Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Ο Roberto Greco Διευθύνων σύμβουλος του υπό σύσταση Ομίλου της «Ημιθέα» ΜΑΕ

Πρωτοποριακό τεστ για τη διάγνωση Αλτσχάιμερ και στη χώρα μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:20