search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:22
MENU CLOSE

Μενδώνη για Μέγα Αλέξανδρο του Netflix: Ευτελές περιεχόμενο αλλά δεν ασκούμε λογοκρισία στην τέχνη

14.02.2024 11:18
lina_mendoni_new

Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για το ντοκιμαντέρ του Netflix που αφορά στον Μέγα Αλέξανδρο η Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντάς το πάντως «εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο».

«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασκεί λογοκρισία στην τέχνη, δεν χειραγωγεί, δεν περιορίζει ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτικά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού για να επισημάνει ότι η λογοκρισία είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων.  

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού δεν μπορεί να ερμηνεύεται με τις δικές μας νόρμες και προσλαμβάνουσες η μεγάλη αυτή προσωπικότητα, η οποία δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες της ηθικής του υπόστασης. «Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντά με αρχαιολογικό έργο σε μια πρωτοφανή έκταση στις Αιγές», είπε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νατσιός ζήτησε να κινηθεί δικαστικά η κυβέρνηση κατά του Netflix, καθώς «παραποιεί σκόπιμα τα ιστορικά στοιχεία για την προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, παρουσιάζοντάς τον να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Αν με ψηφίσει ο λαός, θα καταργήσω τα βουλευτικά προνόμια – Η Βουλή δεν θα εκθρέψει άλλον Κ. Καραμανλή

Το κακό σενάριο για τις ευρωεκλογές που ανησυχεί το Μαξίμου – Η ακροδεξιά και οι «χαμένοι ψηφοφόροι»

Γάμος ομοφύλων: Ο Σαμαράς ετοιμάζει ομιλία υψηλών τόνων και η κυβέρνηση μετρά τα «όχι» και τις αποχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42