search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:57
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τι λένε για την εμφάνιση Κασσελάκη – Το μήνυμα σε Τσίπρα και η στάση Χριστοδουλάκη 

14.02.2024 07:13
xristodoulakis new

Την ξαφνική εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην χθεσινή εκδήλωση των Διονύση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλη Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) και Έφης Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά) και της Εφημερίδας των Συντακτών αποφεύγουν να σχολιάσουν επίσημα ή μέσω διαρροών στην Χαριλάου Τρικούπη. 

«Επιβεβαιώθηκαν τα όσα λέγαμε»

Η αλήθεια είναι όμως στο ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση κυρίως λόγω της κριτικής που είχε δεχθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας από κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ μιλούσαν για κοινή εκδήλωση «με αυτούς που έκλεψαν τις έδρες του κόμματος». 

Βέβαια, η εικόνα της παρουσίας του Μανώλη Χριστοδουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι από κάτω ως θεατής μόνο καλό δεν κάνει αφού όπως λέει στο topontiki.gr κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «επιβεβαιώθηκαν οι ενστάσεις για αυτήν την εκδήλωση, βουλευτής μας έδωσε το παρών σε μία εκδήλωση η οποία στην ουσία ήταν απομεινάρια της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ». 

Το παραπάνω σχόλιο δε διαφέρει πολύ και στα όσα εξαρχής είχαν πει τις πρώτες μέρες στην Χαριλάου Τρικούπη. «Δεν υπήρχε ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. Προφανώς, αυτό είναι προβληματικό», είχε πει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας είχε αναφέρει «τέτοιες ενέργειες ενδεχομένως να θολώνουν το μήνυμα και την πορεία, που χαράσσει το κόμμα προς τις ευρωεκλογές. Εμείς αυξάνουμε τα ποσοστά μας και κάνουμε προσπάθεια να καταστούμε πρωταγωνιστές στο χώρο της κεντροαριστεράς». 

Μήνυμα σε Τσίπρα; 

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την εμφάνιση Κασσελάκη στην εκδήλωση να κρύβεται και ένα μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί όπως εξηγούν η δυσφορία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον Διονύση Τεμπονέρα, μία μέρα μετά την είδηση της εκδήλωσης, ήταν έντονη. Σε κάθε περίπτωση πρόσωπα από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι η συμμετοχή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έστειλε λάθος μηνύματα καθώς «όπως αποδείχθηκε η χθεσινή συνάντηση ήταν ακόμα ένα επεισόδιο στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ». 

Η στάση Χριστοδουλάκη 

Από την μεριά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι «το ζητούμενο είναι να βάλουμε ξανά στο επίκεντρο την πολιτική και τις ιδέες μας. Να τις υπερασπιστούμε με αυτοπεποίθηση, χωρίς φοβικότητα, αλλά και χωρίς τις εμμονές του παρελθόντος».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η μαζική συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών στην εκδήλωση αναδεικνύει την αγωνία του προοδευτικού κόσμου για να βρεθεί μια ισχυρή και πειστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε απέναντι στη δεξιά να σταθεί η ακροδεξιά», τόνισε υπενθυμίζοντας παράλληλα «ότι ο πλουραλισμός ήταν πάντα στοιχείο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, που μπορεί να ενσωματώσει ετερογενείς πολιτικές αφετηρίες, από τη σύγχρονη αριστερά μέχρι το μεταρρυθμιστικό κέντρο»

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη του ενιαίου ιστορικού αφηγήματος του προοδευτικού χώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει όλοι να πούμε καθαρά ότι το 2009 τη χώρα χρεοκόπησε η ΝΔ και ο Καραμανλής». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνεργασίες είπε: «είναι αναγκαίο να επιδιώξουμε πολιτικές διεργασίες σε επίπεδο κοινωνικής βάσης, από τα «κάτω», στην αυτοδιοίκηση, στους μαζικούς χώρους, στα συνδικάτα, στο κοινοβούλιο. Δεν συζητάμε για συγκολλήσεις κομμάτων, για συνενώσεις κορυφής, για συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες ή σε σκοτεινούς διαδρόμους».

«Απέναντι στη ΝΔ και την πολιτική της, θα απαντήσουμε με τις θέσεις, την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτές που, κυρίαρχα, μόνο το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη μπορούν να εκφράσουν σε ρόλο πρωταγωνιστή», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης. 

Διαβάστε επίσης

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη – Ευρεία πλειοψηφία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση προαναγγέλλει ο Πολάκης και απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μητσοτάκης σε Χρήστου και Μακρυγιάννη: Μας κάνετε υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:56