search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Αναταραχή στην ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ με την αναβολή των εκλογών για τα συντονιστικά – Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Κασσελάκης – Αποχώρησαν Φλαμπουράρης και άλλα στελέχη

14.02.2024 17:06
kasselakis 6543- new

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην διαδικτυακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ως προς το  ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μετά και από το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει, χωρίς να είναι σαφές προς το παρόν αν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για το αν αυτές οι συνέπειες φτάνουν ως την διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στο μεταξύ κατατέθηκε η πρόταση του προέδρου να γίνει το Σαββατοκύριακο η μία από τις τρεις εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο, και να αναβληθούν για το διάστημα αμέσως μετά το Συνέδριο οι εκλογές για τα νέα συντονιστικά των οργανώσεων και τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες τελούν υπό ανασύνταξη μετά τη διάσπαση. Επιπλέον, προτείνεται η εκλογή συνέδρων να γίνει και με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο πρόεδρος σημείωσε πως ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή. Αυτό όπως τόνισε θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη τα πρόσωπα που καλούνται να ψηφίσουν. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαδικτυακή συνεδρίαση υπήρξε ένταση τόσο για την αναβολή των εκλογών στις ΟΜ και τις Νομαρχιακές όσο και για την ηλεκτρονική ψηφοφορία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει δημοψήφισμα και ορισμένα στελέχη του οργάνου να αποχωρούν από την διαδικτυακή σύσκεψη διαμαρτυρόμενα, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος κατήγγειλε «αυταρχισμό», «δεν μου το επιτρέπει η αξιοπρέπεια μου», όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Ζωή Καρκούλια. 

Η πρόταση ήδη συναντά αντιδράσεις με το μέλος της ΠΓ Γιάννη Ραγκούση να μιλά για «πολύ αρνητική εξέλιξη».

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη» καθώς «είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους». Τόνισε ότι ο ίδιος είναι «υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες». Αν την τελευταία στιγμή, σημείωσε, «ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί αλλά που δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν».

«Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική» κατέληξε.

Επιπλέον ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση ως προς το τι ισχύει για την κομματική πειθαρχία που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος, για την αυριανή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει».

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Ώρα αποφάσεων στα μπλόκα, την Πέμπτη η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη – Αποχωρούν οι παρακάρλιοι, «διάσπαση» προσδοκά το Μαξίμου

Κατερινόπουλος για Γλυφάδα: «Δεν πιστεύω ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει» (video)

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:23