search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Φάμελλος: Πίεση σε Μητσοτάκη για Βορίδη, Σαμαρά και αποχή – «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο γιατί πάει την κοινωνία μπροστά»

15.02.2024 14:31
famellos_new

Παίρνοντας τον λόγο για μια σύντομη παρένθεση μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο και υπενθύμισε όσα δεν ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, δηλαδή την προτροπή βουλευτών του σε αποχή και την κάλυψη ενός κορυφαίου υπουργού, του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος και θα απέχει και δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό.

«Παρά το ότι είναι ατελές εμείς θα το στηρίξουμε, γιατί πάει την κοινωνία μπροστά, είναι τμήμα της πρότασής μας το 2022», είπε, «και πρέπει να αναγνωρίσετε ότι χωρίς το Σύμφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν ποτέ. Και οφείλετε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία και στον προοδευτικό χώρο ότι άλλοι ανοίξαν τους δρόμους τους οποίους εσείς έρχεστε πιεσμένοι και από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα να ακολουθήσετε».

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε προς τον πρωθυπουργό τρία ερωτήματα:

1. Η ΝΔ έχει την επάρκεια να περάσει μόνη της το νομοσχέδιο;

2. Επιμένετε στην προτροπή σας προς τους βουλευτές για αποχή από την ψηφοφορία; Θα έπρεπε να ανασκευάσετε, λέγοντας εδώ ότι οφείλουν να σέβονται τον όρκο και το Σύνταγμα σεβόμενοι την ψήφο των πολιτών. Είναι ατόπημα να λέει πρωθυπουργός στους βουλευτές του να μην έρθουν να ψηφίσουν. Δεν είναι σωστό να πάνε για καφέ κύριε πρωθυπουργέ».

3. Πώς αποδεικνύεται η κυβερνητική συνοχή όταν υπάρχουν βουλευτές που δε θα ψηφίσουν; Για την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας κ. Βορίδης δεν τρέχει τίποτα;  Πώς θα ξαναέρθει ο κ. Βορίδης να σας εκπροσωπήσει εδώ; Δε θα μπορέσει να μας μίλησει ξανά, δε θα είναι σοβαρός και αξιόπιστος».

Ακολούθως παρατήρησε πως στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το νομοσχέδιο αυτό συμφωνεί με τις αρχές και υλοποιεί τις αρχές που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, άρα οι βουλευτές που δε θα το ψηφίσουν παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές αρχές

Επίσης, είπε να ερώτημα της ελληνικής κοινωνίας, είναι «πώς ανέχεστε ακροδεξιές και σκοταδιστικές φωνές από βουλευτές της ΝΔ να εκπέμπονται κατά του νομοσχεδίου και μάλιστα να ακούμε ότι κάτι τέτοιο θα έρθει και από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού. Πώς γίνεται να έρθει ο κ. Σαμαράς να διαφωνήσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για τρίτη φορά, όπως με την επίσκεψη Ερντογάν ή με την τροπολογία για τους μετανάστες».

«Αναρωτιόμαστε», είπε, «πώς γίνεται να παραμένουν βουλευτές της ΝΔ όταν εσείς λέτε ότι είστε κόμμα του πολυεπίπεδου εκσυγχρονισμού και οι βουλευτές αυτοί θα ψηφίσουν κατά του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Να μη συγχέουμε τη συντήρηση με την οπισθοδρόμηση

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Άδωνη Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Τέμπη: Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Κώστας Αγοραστός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:16