search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:18
MENU CLOSE

Κορινθία: Γύρισαν στις σπηλιές τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» μετά την αποχώρηση των αστυνομικών – Νέα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

17.02.2024 17:58
korin8ia

Πίσω στα λαγούμια γύρισαν τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» που απομακρύνθηκαν νωρίτερα από αστυνομικές δυνάμεις με εντολή εισαγγελέα.

Tα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και έξι χρονών, καθώς και ένα βρέφος, απομακρύνθηκαν από την ορεινή Κορινθία και μεταφέρθηκαν στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο.

Το βρέφος ανήκει στην 22χρονη κόρη του ζευγαριού, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του αφού ουδείς τον έχει υποδείξει.

Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Νέα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικείου Κορίνθου, ο οποίος ζητά να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά στο σχολείο» 

Nωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 και απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται επισήμανε: «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε».

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καλαϊτζιδάκης, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονταιΕίχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

«Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι η παιδεία δεν είναι δωρεάν»

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, επισήμανε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για τη ζωή της οικογένειάς τους στο κτήμα που έχει αγοράσει στην Κορινθία ο κ. Καλαϊτζιδάκης είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.

Τέλος, αναφορικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε: «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα, που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’  αυτό το φτιάξαμε έτσι το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση στην Κυψέλη: Άρχισαν οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών για την 53χρονη – Τι λέει η συγκάτοικός της (Video)

Ναύπακτος: Ανατροπή σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης – «Κατήγγειλα τον πατέρα μου επειδή δεν ενέκρινε την σχέση μου»

Εκβιαστική επιστολή κοσμήτορα Νομικής ΑΠΘ για τις καταλήψεις: «Το πτυχίο σας δεν θα έχει πλέον καμία αξία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:18