search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:17
MENU CLOSE

Έκτακτο επίδομα για το Πάσχα: «Ψυχρολουσία» από τον Χάρη Θεοχάρη – «Δεν το βλέπω»

17.02.2024 16:47
Θεοχάρης: Έχουμε αύξηση κρουσμάτων γιατί είμαστε η 5η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη - Media

Απότομη προσγείωση έφεραν οι τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη αναφορικά με το έκτακτο επίδομα για Πάσχα.

Σε ερώτηση για το τι μελετά η κυβέρνηση για την έκτακτη ενίσχυση για το Πάσχα υπέρ των ευαλώτων, ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν προς το παρόν το περιθώριο για έναν τέτοιο σχεδιασμό.

«Ο προϋπολογισμός μόλις ανακοινώθηκε, είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για περιθώριο, δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, τα έσοδα φαίνεται να αποδίδουν ελάχιστα καλύτερα από το αναμενόμενο. Θέλει υπομονή».

Σε ερώτηση αν βλέπει ένα περίσσευμα για τον σκοπό αυτό, ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, σήμερα που μιλάμε δεν το βλέπω, πρέπει να περιμένουμε, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι παράξενοι μήνες, πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή. Τα δημοσιονομικά δεδομένα σήμερα δεν δίνουν αυτή την εικόνα».

Και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε διεκδικήσεις, βλέπουμε τους αγρότες, βλέπουμε πιέσεις προς την κυβέρνηση, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια που υπάρχουν. Για να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα τουλάχιστον για τρεις μήνες».

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επίδομα το Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210-212 εκ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει. Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου

Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 – Κατατέθηκε η διάταξη στη Βουλή

Πόθεν έσχες: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για δηλώσεις των αρμόδιων φορέων – Μέχρι πότε η παράταση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59