search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Ζωή Κωνσταντοπούλου για ομιλία Μπιμπίλα: «Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ομιλία στη Βουλή – Έχω φίλους που ετοιμάζονται για γάμο»

17.02.2024 13:55
bibilas_kwnstantopoulou

Για την ομιλία του Σπύρου Μπιμπίλα στη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε ως την πλέον «συγκινητική», μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Γεια Σου» του ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ομιλία στο κοινοβούλιο», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Το κατάλαβα στα μουσεία που τόσο αγαπώ καθώς προσκολλόμουν στα ανδρικά αγάλματα και όχι στα γυναικεία. Έκλαιγα κρυφά γιατί έπρεπε να κρύψω κάτι που ντρεπόμουν για αυτό», ανέφερε ιδιαίτερα φορτισμένος ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ για τη σεξουαλικότητά του.

«Αυτά τα κρυφά μου δάκρυα με οδηγούν στα 68 μου να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά. Επιτέλους είμαστε όλοι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εμένα με συγκινεί πάντα πάρα πολύ το να κατακτιούνται δικαιώματα που πριν δεν ήταν θεσμοθετημένα και δείχνει ότι ο αγώνας του ανθρώπου, και για μια καλύτερη ζωή, και έναν ομορφότερο κόσμο και για να ζούμε ευτυχισμένοι πάντοτε κερδίζεται», επισήμανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίστηκε με 176 θετικές ψήφους.

«Ο ιδεασμός ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι, αυτή η πλάνη που έχουν κάποιοι, ιστορικά οδήγησε σε πολύ μεγάλη δυστυχία (…) Αντίθετα, η αναγνώριση της ισότητας, έφερε μόνο καλά. Δημιουργία, χαρά, συνύπαρξη, γνώση…», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στους ανθρώπους που περίμεναν στα θεωρεία της Βουλής να πάψουν να είναι αόρατοι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στον λόγο μίσους της εκκλησίας, τονίζοντας ωστόσο πως όλα αυτά θα ξεπεραστούν. «Η κοινωνία είναι πάντα που προχωράει και δείχνει τον δρόμο», είπε.

«Εμείς αισθανόμασταν ότι το κατεβάζουμε εμείς το νομοσχέδιο», επισήμανε, τονίζοντας πως από τα κόμματα που το στήριξαν η Πλεύση Ελευθερίας ήταν η μόνη χωρίς διαρροές και αστερίσκους.

«Αν δεν υπερασπιστείς τα δικαιώματα του άλλου κάποια στιγμή θα βάλλονται τα δικαιώματα τα δικά σου και δεν θα βρεθεί κανείς να τα υπερασπιστεί», τόνισε και κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη συνεδρία στην οποία φιλοξενήθηκαν φορείς, εκπρόσωποι των κοινοτήτων, ομόφυλες οικογένειες και ομόφυλα ζευγάρια. «Ήταν τόσο ανθρώπινος ο λόγος και μπορούσες να δεις τον άνθρωπο», εξήγησε.

Τέλος, αποκάλυψε πως πολλοί φίλοι της ετοιμάζονται για γάμο.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Κόκκαλης: Απαντά γιατί ρώτησε τον επιζώντα των Τεμπών για την τούρτα – τρένο γενεθλίων

Αμαρτίες γονέων…

Ο Ερντογάν στο παζάρι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:02