search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:36
MENU CLOSE

«Άδειασμα» Κασσελάκη και από Ρήγα: Το ερωτηματολόγιο δεν συμβάλει στη συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε

18.02.2024 13:20
panos_rigas_new

Και ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και από τα στελέχη που στηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, αντιδρά για το ερωτηματολόγιο ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ «μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Διαχωρίζοντας την αντίδρασή του από εκείνες στελεχών που θεωρεί ότι εκκινούν από κίνητρα αμφισβήτησης του προέδρου, ο Πάνος Ρήγας σημειώνει πως «πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου “εμφανίζονται” πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες».

Ειδικά σε σχέση με το ερωτηματολόγιο, αναφέρει πως η εμφάνισή του και μάλιστα με περιεχόμενο ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου «χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της ΠΓ την ανάγκη και τη σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στη συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες. Είναι αλήθεια πως μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι μη σεβόμενοι δημοκρατικές διαδικασίες αποχώρησαν λοιδωρώντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη. Άλλοι λίγες μέρες πριν το συνέδριο ανοίγουν συζήτηση για συμμαχίες και θέματα στρατηγικής που θα έπρεπε να τεθούν στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.

Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση.

Σήμερα μάλιστα που η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την κοινωνία, που με αυταρχικές μεθόδους αντιμετωπίζει αγρότες και φοιτητές , που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα.

ΥΓ. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989.

Όπως πάντα έτσι και τώρα θα στηρίξω την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αγωνίες των χιλιάδων συντρόφων μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Διαβάστε επίσης:

Τζάκρη για αντιδράσεις: «Δεν υπάρχει χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις και φιλοδοξίες αρχηγίσκων λίγο πριν το Συνέδριο»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ερωτηματολόγιο: Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η Επιτροπή Θέσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη Γεροβασίλη, «αδειάζει» Κασσελάκη και ο Σπίρτζης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:36