search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:21
MENU CLOSE

Κόντρα για το IRIS στη Βουλή – 300% αύξηση στις συναλλαγές μέσω του συστήματος

19.02.2024 16:27
xatzidakis geroylanos

Σε αντιπαράθεση ήρθαν Κωστής Χατζηδάκης και Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή για το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου, IRIS με τον υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι το 2023 εμφάνισε 300% το 2023 αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη το IRIS είναι το πιο ωφέλιμο εργαλείο αυτή την ώρα για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες και ήδη το χρησιμοποιούν ήδη 2,2 εκατ. πολίτες. Οι συναλλαγές μεταξύ δύο πολιτών έως 500 ευρώ ημερησίως γίνονται χωρίς προμήθεια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που συναλλάσσονται με ελεύθερους επαγγελματίες.  

«Οι τελευταίοι, μόνον πληρώνουν μια μικρή προμήθεια, που πάλι είναι μικρότερη από άλλα συστήματα που είναι ακριβότερα του IRIS», ανέφερε με τον Παύλο Γερουλάνο να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μόλις το IRIS έγινε υποχρεωτικό για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι Τράπεζες επέβαλαν χρεώσεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

«Οι τράπεζες σας κάνουν ότι θέλουν. Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη. Εσείς με τις Τράπεζες κι εμείς με αυτό που θεωρούμε δίκαιο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για τα οποία η κυβέρνηση ζήτησε τροποποίηση ή απένταξη

Κασσελάκης: Επιστολή στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Σταματήστε τα σενάρια για ΙΧ κόμμα» – Έκτακτη Κεντρική Επιτροπή προτείνουν στελέχη

Μήνυμα της κυβέρνησης προς τους αγρότες: Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:16