search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:45
MENU CLOSE

«Βόμβα» από το Κρεμλίνο: Το Κίεβο δηλητηρίασε τους κυβερνήτες σε Χερσώνα και Λουχάνσκ

19.02.2024 16:01
kremlino-`12

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δηλητηρίασε τους διορισμένους από τη Μόσχα κυβερνήτες στις ουκρανικές περιοχές της Χερσώνας και του Λουχάνσκ, και πως και οι δύο συνεχίζουν να είναι ζωντανοί, την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του ηγέτη των ρώσων φιλοδυτικών, Αλεξέι Ναβάλνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του Ναβάλνι, εξηγώντας ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του και διεξάγεται σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο, με την Δύσηνα σπεύδει από την πρώτη στιγμή να κατηγορήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και όπως υποστηρίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ δεν θα είχε νόημα να δοθεί εντολή για τη δολοφονία του, ειδικά πριν τις εκλογές, καθώς αποδεικνύεται ωφέλιμο για τις αντίπαλες δυνάμεις του Ρώσου προέδρου. Το Κρεμλίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση μέχρι την έκδοση των αποτελέσματων των ιατροδικαστικών εξετάσεων προτού κατηγορηθεί η Ρωσία, την ώρα που η Δύση δεν δείχνει να τα περιμένει, αφού έχει ήδη καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα και ζητεί τη… σορό του Ναβάλνι.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε βέβαιος πως πρόκειται για «μια ακόμη απόδειξη της κτηνωδίας του Πούτιν», αν και όπως παραδέχθηκε, δεν γνωρίζει τι ακριβώς… συνέβη. Παράλληλα, «άρπαξε» την ευκαιρία και ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να εγκρίνουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ το… πορτοφόλι φρόντισε να ανοίξει Ζελένσκι, αφού υπέγραψε και διμερή συμφωνία ασφαλείας με τον Μακρόν.

Την ώρα που υπάρχουν υποψίες για ουκρανικό «δάκτυλο», σε ενημέρωση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι η Ουκρανία δηλητηρίασε τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη του Λουχάνσκ Λεονίντ Πασέτσνικ τον Δεκέμβριο του 2023 και τον επικεφαλής της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντο τον Αύγουστο του 2022.

Οι περιοχές της Χερσώνας και του Λουχάνσκ είναι μεταξύ των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών που η Ρωσία κήρυξε ότι είχε προσαρτήσει τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η ενημέρωση ανέφερε ότι στις 5 Δεκεμβρίου ο Πασέτσνικ, πρώην αξιωματούχος στην υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU, «έλαβε ισχυρό δηλητήριο με φαινολικές ενώσεις». Δεν έδωσε πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση της υγείας του.

Ανέφερε επίσης ότι ο Σάλντο, πρώην δήμαρχος στην πόλη της Χερσώνας και φιλορώσος βουλευτής στο ουκρανικό κοινοβούλιο, νοσηλεύθηκε στις 9 Αυγούστου 2022, με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Οι τοποθετημένες από τη Ρωσία αρχές στη Χερσώνα ανέφεραν τον Αύγουστο του 2022 ότι ο Σάλντο ασθένησε αλλά δεν είπαν ότι είχε δηλητηριαστεί. Ο Σάλντο επέστρεψε έκτοτε στη δημόσια ζωή στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της περιοχής της Χερσώνας.

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων κατά διορισμένων από τη Ρωσία αξιωματούχων σε υπό ρωσική κατοχή τμήματα της χώρας από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Αρκετοί από αυτούς που αποτέλεσαν στόχο έχουν σκοτωθεί ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυρά, για τις οποίες η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβες» από τη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Ο Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου, κρύβουν το πτώμα για να καλύψουν το έγκλημα» (video)

Ντόναλντ Τραμπ: Λάνσαρε παπούτσια on line και έγιναν ανάρπαστα (Video/Photos)

Βρετανικό Μουσείο: Η ιστορία του «Κλεμμένου Φίλου» – Η κλοπή από το Νησί του Πάσχα και η καμπάνια για επαναπατρισμό (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39