search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Για απόπειρα συγκάλυψης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία η αντιπολίτευση

20.02.2024 15:28
exetastiki tempi 876- new

Χωρίς τη δικογραφία από την εισαγγελία Λάρισας και χωρίς την κατάθεση κρίσιμων μαρτύρων που ζητούσε η αντιπολίτευση έπεσε η αυλαία της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη με τα κόμματα να έχουν τρεις εβδομάδες προθεσμία να παραδώσουν τα πορίσματά τους, ώστε να συζητηθούν στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου.

Για απόπειρα συγκάλυψης εγκάλεσαν την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες που αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή με τη ΝΔ να απαντά κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας». 

Με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ που δεν θα καταθέσει τις πορισματικές του θέσεις, παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα που αποχώρησαν.  

Στη σημερινή, τελευταία επί της ουσίας, συνεδρίαση κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είχε αρμοδιότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς και πως δεν συμμετείχε σε συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας, παρά μόνο σε εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και αφορούσαν σε ζητήματα θυμάτων και ασθενών. 

Κύκλοι της πλειοψηφίας επικρίνουν με σφοδρότητα τον Βασιλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιθεσμική συμπεριφορά. «Απτόητος όμως, συνέχισε και σήμερα διαπράττοντας μείζον θεσμικό ατόπημα, όταν διάβασε έγγραφο στην Εξεταστική που έλαβε από την Εισαγγελία Λάρισας, χωρίς αυτό το έγγραφο να έχει φτάσει στην Επιτροπή», αναφέρουν και προσθέτουν πως πρόκειται για έγγραφο «το οποίο απαντούσε στον ίδιο τον κ. Κόκκαλη ο οποίος εντελώς εκτός πλαισίου απευθύνθηκε ως βουλευτής και μέλος της Επιτροπής απευθείας στην Εισαγγελία Λάρισας, διαδικασία που δεν προβλέπεται από πουθενά και η οποία αποδεικνύει την προσπάθεια εργαλειοποίησης της παράλληλης ποινικής διαδικασίας για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλως τυχαίως το εν λόγω έγγραφο που απευθύνονταν στον Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής αλλά δεν είχε επισήμως διαβιβαστεί, τα μέλη της επιτροπής το διάβασαν σε φιλικό site του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το έγγραφο το μόνο το οποίο έλεγε είναι ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών και τίποτα περισσότερο. «Είναι προφανές ότι αυτές οι ακραίες και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές του κ. Κόκκαλη το μόνο που αποδεικνύουν είναι τη μεγάλη αγωνία ορισμένων να εργαλειοποιήσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση σε βάρος της αλήθειας και για χάρη μιας φθηνής δημαγωγίας», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση από την Εξεταστική για τα Τέμπη: Δεν συναινούμε στη συγκάλυψη ενός τέτοιου μεγέθους εθνικού εγκλήματος

Ανοίγει θέμα ηγεσίας ο Γιώργος Τσίπρας: «Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε έναν άλλον, ομόφωνα»

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα στελέχη λίγες ώρες πριν τη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με τον Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:24