search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:49
MENU CLOSE

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη

20.02.2024 12:15
epitropi tempi

Σε πολιτική απομόνωση «έριξαν» την πλειοψηφία τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχωρώντας από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται το άρον- άρον κλείσιμο, χωρίς την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, όπως ο πρώην πρόεδρος μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας ή ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης. 

Το πρώτο βήμα έκανε η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ η οποία στηλίτευσε τις μεθοδεύσεις της ΝΔ. «Ηκυβερνητική πλειοψηφία χρησιμοποιεί την αριθμητική της υπεροχή καταχρηστικά με αποκλειστικό σκοπό να μην διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες, που βαραίνουν συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα, αλλά ακόμη και οι υποκειμενικές πολιτικές ευθύνες», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- μέλη της επιτροπής Μ. Αποστολάκη, Α. Πάνας και Γ. Νικητιάδης, ενώ στον ίδιο δρόμο βάδισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες.

 «Ως εδώ η συγκάλυψη», είπε ο Βασίλης Κόκκαλης και επεσήμανε ότι «η πλειοψηφία έρχεται να βάλει τίτλους τέλους στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς τα μέλη της να έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας που χειρίζεται ο Εφέτης-Ανακριτής και χωρίς μα έχουν κληθεί βασικοί μάρτυρες».

Ο Ιάσων Φωτήλας από τη ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τοξικότητα, πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και ανίερες συμμαχίες που βασίζονται στη συνωμοσιολογία, τη ρητορική μίσους και την επένδυση στον ανθρώπινο πόνο. «Ζήσαμε μέρες πάνω και κάτω πλατείας», είπε ο κ. Φωτήλας και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ επιθυμεί να μην υπάρξει καμιά σκιά στην υπόθεση, γι’ αυτό και δέχτηκε να καταθέσουν και οι 37 μάρτυρες που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση με εξαίρεση τον διασωθέντα φοιτητή που προτάθηκε από την πλειοψηφία. 

Παραμένουν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Στην εξεταστική επιτροπή παραμένουν η Νίκη με τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό να αναφέρει ότι θα τιμήσουν την ευθύνη που ανέλαβαν και η Πλεύση Ελευθερίας. Η Ελένη Καραγεωργοπούλου δήλωσε ότι παραμένει για να μην αφήσει ανεξέλεγκτη την πλειοψηφία.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής με αφορμή την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στο αίτημα Κόκκαλη να διαβιβαστεί η δικογραφία στα μέλη της. 

Η εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία νωρίτερα απέρριψε αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να αποσταλεί η κατάθεση του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας, δήλωσε άγνοια για την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία – Δεν μετάνιωσα για τη στήριξη Κασσελάκη (video)

Επιστολική ψήφος: «Ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον» – Μήνυμα του ΥΠΕΣ προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Ραγκούσης: Άδικο το περιεχόμενο της επιστολής Κασσελάκη – Η αρνητική δημοσιότητα ξεκίνησε από τον πρόεδρο και την ομάδα του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43