search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:30
MENU CLOSE

Κορινθία: Εντολή εισαγγελέα για τεστ DNA στα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» – «Δεν πρόκειται να δώσω δείγμα», λέει ο πατέρας

20.02.2024 17:43
korinthos-new

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των «Παλαιοχριστιανών» που ζούσαν σε λαγούμια στην Κορινθία, καθώς ο Εισαγγελέας διέταξε να γίνει τεστ DNA σε όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Η απόφαση πάρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/2), ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών, καθώς ούτε η μητέρα τους αλλά ούτε και ο 45χρονος αναφέρουν το οτιδήποτε, αρνούμενοι να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Επίσης, εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τα πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο λαγούμι, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

Σημειώνεται ότι, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα απολογηθεί.

Να σημειωθεί πως 3 από τα παιδιά συνεχίζουν να αγνοούνται μαζί με τη μητέρα τους και η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους έχει εντοπίσει ακόμη, ενώ τα άλλα δυο έμειναν στο λαγούμι των παλαιοχριστιανών.

Εξετάζεται η πιθανότητα αιμομιξίας

Σε βάρος του 45χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA πως οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Αρνείται να δώσει δείγμα DNA ο πατέρας

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή Live News, δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει βιολογικό υλικό. Όπως είπε, ούτε βιομετρικές εξετάσεις έχει κάνει, ούτε εμβόλιο. «Δεν πρόκειται να δώσω δείγμα DNA», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αιμομιξία» 

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας, όπως αφήνουν τα κανάλια να εννοηθεί. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Επιπλέον, ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.

«Δεν πήγαινε στη δουλειά αλλά πληρωνόταν κανονικά»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Αντιδήμαρχος Προσωπικού του δήμου Ερέτριας Παρασκευή Αμερικάνου, σημείωσε μεταξύ άλλων «Στην αίτηση που είχε κάνει για μετάταξη στο δήμο Ερετρίας είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση».

«Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει εργαζόταν στον δήμο. Είχε πει πως είχε πρόβλημα υγείας και έτσι έκανε κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως», είπε αναφερόμενη με την εργασιακή σχέση του άνδρα με το δήμο.

«Μετά από εντολή του δημάρχου μίλησα μαζί του και του είπα ότι τον χρειαζόμασταν στο δήμο. Ωστόσο δεν ήρθε. Πληρώνεται κανονικά παρά το γεγονός ότι δεν έρχεται στην δουλειά», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως εργαζόταν στο γραφείο κίνησης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι Αρχές και πρεσβεύει η κοινότητα του 45χρονου παλαιοχριστιανού, δεν υπάρχει ρεύμα και φυσικά ίντερνετ.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Έσπασε το φράγμα των 500.000 υπογραφών το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης

Με φέρετρο έξω από τη Βουλή οι αγρότες, «βουλιάζει» το Σύνταγμα από τα τρακτέρ – «Στα μπλόκα θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»

Στα χακί οι Τεντόγλου, Πετρούνιας, Παπαδοπούλου και η Εθνική πόλο ανδρών – Οι Ολυμπιονίκες ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:28