search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:54
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακωχή λόγω συνεδρίου στην άγρια κόντρα του Κασσελάκη με τους αμφισβητίες – Το τελεσίγραφο και το όριο των ευρωεκλογών

20.02.2024 22:43
syriza-1

Σε προσωρινή ανακωχή, με χαμήλωμα τελικά των τόνων, αφού προηγήθηκε άγρια κόντρα, κατέληξαν στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και η ομάδα των κορυφαίων στελεχών, που τον αμφισβητούν.

Υπό το φόβο να προκύψει μία ανεξέλεγκτη σύγκρουση, που όμως στην παρούσα φάση είναι αδιέξοδη και θα οδηγούσε σε ένα πολεμικό συνέδριο με απεχθή εικόνα προς την κοινωνία, οι δύο πλευρές επέδειξαν ψυχραιμία και επέλεξαν να δεσμευτούν για μία κοινή πορεία προς τις ευρωεκλογές, όπου θα γίνει ως φαίνεται το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου αμέσως μετά τη δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες και πολύωρη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, «εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, και επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Έτσι, σύμφωνα πάντα με την Κουμουνδούρου, «το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την ‘‘ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ’’».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε μέσα σε εκρηκτικό κλίμα με τον κ. Κασσελάκη να ζητά να σταματήσει η αμφισβήτηση και να προκαλεί όσους επιθυμούν να θέσουν θέμα ηγεσίας, να επιλέξουν τον αντίπαλό του και να απευθυνθούν στη βάση του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να του δοθεί καθαρή εντολή μέχρι τις εθνικές εκλογές, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει «Ιφιγένεια».

Μία μεγάλη μερίδα μελών της πολιτικής γραμματείας αντέδρασε έντονα, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας δεν έχει λευκή επιταγή, όλοι κρίνονται στις ευρωεκλογές και απαίτησε από τον κ. Κασσελάκη να μην αιφνιδιάζει, αλλά να λειτουργεί συλλογικά.

Στο τέλος της συνεδρίασης και ενώ είχε επέλθει ένα βασικό πλαίσιο συνεννόησης, υπήρξε η έκρηξη του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει πίσω στην επιστολή, που είχε αποστείλει στα μέλη της πολιτικής γραμματείας το βράδυ της Δευτέρας. Απαίτησε δε να τεθεί η πρότασή του σε ψηφοφορία, κάτι στο οποίο αντέδρασαν πολλά μέλη του οργάνου, διαφωνώντας με μία τέτοια διαδικασία, ενώ και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε να μην επιμένει στους υψηλούς τόνους της επιστολής, αποφορτίζοντας την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι αμφισβητίες διαθέτουν αυτή τη στιγμή τους συσχετισμούς και τη δυνατότητα να θέσουν θέμα ηγεσίας, προκαλώντας την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη, αλλά ούτε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιο κέρδος από τη συνεχιζόμενη καταστροφική εσωστρέφεια, ειδικά λίγο πριν το συνέδριο. Υπό αυτή την έννοια, οι κόντρες και οι διαφωνίες ήταν μάλλον δεδομένο ότι καταλήγουν σε πρακτικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω προς το παρόν, κερδίζοντας χρόνο.

Τζάκρη: Θα γελάει μαζί σας το συνέδριο αν βάλετε πρόταση μομφής

Ιδιαίτερα αιχμηρή για τους αμφισβητίες του κ. Κασσελάκη ήταν από την πλευρά της η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, απευθύνοντας ευθέως πρόκληση σε όσους θέλουν να θέσουν θέμα ηγεσίας.

«Οι προτάσεις να πάμε σε ΚΕ θέτοντας θέμα αναβολής του Συνεδριου ή μομφής δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν πείτε σε μια ΚΕ 300 ατόμων ή σε ένα συνέδριο 3500 ατόμων ότι αμφισβητείτε τον πρόεδρο επειδή έβαλε ερώτημα για την Κεντροαριστερά θα γελούν μαζί σας. Πολλώ δε μάλλον αν προσφύγετε στα μέλη για το ερώτημα αυτό» τόνισε.

Όσο για τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, η κυρία Τζάκρη τόνισε ότι  όσοι βάζουν διαδικαστικές ενστάσεις δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μια ιδέα που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί.

Θεοχαρόπουλος: Κρινόμαστε όλοι στις ευρωεκλογές

Από την ομάδα των στελεχών που επικρίνουν τον κ. Κασσελάκη ξεχωρίζει μία πεντάδα, την οποία αποτελούν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο τελευταίος μάλιστα ήταν εκείνος που έθεσε ρητά και με ποσοστά το όριο των ευρωεκλογών, όπου θα γίνει αποτίμηση. Αφού διευκρίνισε ότι δεν αμφισβητεί τον κ. Κασσελάκη, σημείωσε ότι “στις ευρωεκλογές όλοι κρινόμαστε. Άλλο το 7%, άλλο το 17% κι άλλο το 20%” είπε με έμφαση.

«Καθαρή εντολή μέχρι τις εθνικές, αλλιώς πάμε στα μέλη»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε αρχικά τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον ενός σκληρού διλήμματος. Σήκωσε το γάντι που του έχουν πετάξει πολλά μέλη του οργάνου, θέτοντας ανοιχτά θέμα ηγεσίας τις προηγούμενες ώρες και είπε στα κορυφαία στελέχη πως, είτε θα είναι πρόεδρος έως τις εθνικές εκλογές ή θα θέσει θέμα αναβάπτισής του προσφεύγοντας και πάλι στη βάση του κόμματος.

Με άλλα λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τα μέλη του οργάνου να δεσμευτούν πως δεν θα τον αμφισβητήσουν έως τις ευρωεκλογές, αλλά ούτε και μετά, σκληραίνοντας την κόντρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γεια, ήρθα, δε θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Κέντρο και Αριστερά ίσον Κεντροαριστερά, άλλωστε. Δεν υπάρχει άλλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα. Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι θα πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς μόνιμη αμφισβήτηση. Αυτό ζήτησε η βάση και αν δεν μπορούμε, πάμε ξανά στη βάση. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε τώρα ποιον θέλετε, να κατέβει απέναντί μου» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συνεδρίασης.

«Σέβομαι τα συλλογικά όργανα, δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Σηκώνοντας το γάντι απέναντι στους αμφισβητίες του, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, πως «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να μου πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιoν θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα…εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητεί, ας το κάνει εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση.».

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για συνέδριο επανίδρυσης, όχι όμως για τώρα, αλλά όταν θα έρθει η ώρα του καταστατικού συνεδρίου, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις διαρροές, τονίζοντας ότι σέβεται τα συλλογικά όργανα, αλλά δεν μπορεί να τα εμπιστευτεί όταν τα ίδια τα μέλη του οργάνου δεν σέβονται τη συλλογικότητα και κάνουν διαρροές. Μάλιστα απέδωσε σε αυτή την πρακτική των διαρροών, που ακολουθούν κάποια στελέχη, την αδυναμία να λειτουργήσει ένα πολιτικό κέντρο, τη σύσταση του οποίου έχουν ζητήσει πολλοί.

Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν εκβιαζόμαστε – Δεν συναινώ στην de facto διάλυση

«Δεν εκβιαζόμαστε» ήταν πάντως η απάντηση του μέλους της ΠΓ Διονύση Τεμπονέρα, στο τελεσίγραφο Κασσελάκη στην έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου. Μεταξύ άλλων τόνισε πιο συγκεκριμένα:

«Στο απευκταίο σενάριο, που το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν είναι καλό, όλοι θα έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για την ήττα, όμως οι επιλογές και οι παραλείψεις, αφορούν πρώτα από όλους τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Είμαστε Αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστεΔεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγήΌλοι κρινόμαστε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, ανέφερε τα εξής: 

«Με πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, παραμείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επιμένουμε να εκφράζουμε μαζί με τους συντρόφους μας, την αγωνία και την συνείδηση της οργανωμένης εκλογικής βάσης και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν μετανιώσαμε ποτέ για την επιλογή μας αυτή.

Έγκαιρα, πριν από 8 μήνες, είχαμε προειδοποιήσει για την ανάγκη διεξαγωγής ενός συνεδρίουπριν την προεδρική εκλογή προκειμένου, όχι μόνο να γίνει ο  απαραίτητος απολογισμός και η αναγκαία αυτοκριτική, αλλά και για να αποτυπωθεί η ιδεολογική ταυτότητα και η φυσιογνωμία του κόμματος, μετά από μια στρατηγική ήττα. Δυστυχώς, η πρόταση μας δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να τίθεται σε αμφισβήτηση η ιστορική παράδοση και ο προσανατολισμός του κόμματος, όχι με δική μας ευθύνη.

Το καταστατικό του κόμματος δεν είναι απλά λέξεις «ατάκτως ειρημένες» στο χαρτί. Είναι αποτέλεσμα συλλογικά ειλημμένης δημοκρατικής απόφασης των χιλιάδων μελών μας, που δεσμεύει άπαντες, μέχρι να αλλάξει μέσα από μια νέα, συντεταγμένη  καταστατική διαδικασία. Το καταστατικό είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν υπόκειται σε κανενός είδους «εργαλειοποίηση». Σεβασμός στο καταστατικό, σημαίνει σεβασμός στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτοι εμείς, σε σχετική συνεδρίαση της ΠΓ πριν 2 μήνες,  είχαμε ζητήσει το επικείμενο συνέδριο να είναι και καταστατικό (και να εκλεγεί και νέα ΚΕ-ΠΓ) για να εξετάσουμε το μοντέλο του κόμματος, την διάρθρωση, την δομή, τα όργανα και την λειτουργία του. Η εισήγηση του Προέδρου, ήταν αντίθετη. 

Ο ίδιος ο Πρόεδρος ζήτησε την μετατροπή της ΠΓ σε «πολιτικό κέντρο» για τον καλύτερο συντονισμό στην λήψη των αποφάσεων και για την ανάκτηση μιας περισσότερο πολιτικής λειτουργίας. Στην τελευταία συνεδρίαση της «ΠΓ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» πριν από μία εβδομάδα ουδέποτε τέθηκε το σχετικό ελλειμματικό και αποπροσανατολιστικό ερωτηματολόγιο, υπόψη των μελών του οργάνου. Δεν νοείται αδιαμεσολάβητη σχέση με τα μέλη του κόμματος, δίχως σεβασμό στην κομματική δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει «μη κόμμα».

Ομόφωνα έχει ψηφιστεί η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2019, που απαντάει σε ζητήματα ιδεολογικού προσανατολισμού και στρατηγικής και παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα. Η συζήτηση που ανοίγει παραμονές του συνεδρίου, δημιουργεί πολιτική σύγχυση και ενδεχομένως υποκρύπτει ταυτοτικές αλλαγές, που αγνοούν τα μέλη. Τα μέλη δεν έδωσαν ποτέ εξουσιοδότηση για τη μετάλλαξη του κόμματος, σε καμία σοσιαλδημοκρατική ή φιλελεύθερη εκδοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια της αριστερής-προοδευτικής του παράδοσης και θέλει να είναι ένα κόμμα της πληθυντικής, συμπεριληπτικής, κυβερνώσας Αριστεράς.

Έγκαιρα, χωρίς διχαστικούς αιφνιδιασμούς και με σεβασμό στα μέλη του κόμματος,  αλλά και στο σημαντικό επικείμενο συνέδριο που πρέπει να ολοκληρωθεί ομαλά, καταθέσαμε κείμενο συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο(«Μέτωπο Δημοκρατίας») προκειμένου να συζητηθεί στις οργανώσεις  του κόμματος και να είναι αντικείμενο διαλόγου και επεξεργασίας. Τολμήσαμε με θάρρος, να αντιμετωπίσουμε και να εκτεθούμε στην κρίση των μελών, παίρνοντας θέση όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να ανακτήσει την κυβερνητική του προοπτική και να δώσει διέξοδο στα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα. Αυτή η προοπτική προϋποθέτει αξιοπιστία και συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και όχι απολιτικές, επικοινωνιακές ακροβασίες.

«Άλλαξε τα όλα» δεν σημαίνει «διάλυσέ τα όλα». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρίζει ανασυγκρότησης πάνω στην ιστορική του παράδοση, δεν κάνει ένα άλμα στο κενό. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν ασέβεια προς τον Αλέξη Τσίπρα και στους χιλιάδες ανθρώπους, που αγωνίστηκαν για περισσότερο από μια δεκαετία για να μείνει ζωντανό και να εξελιχθεί ένα πολιτικό εγχείρημα της Αριστεράς. Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω στη θετική εμπειρία του παρελθόντος, σε αριστερή-προοδευτική κατεύθυνση.

Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση και να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο απευκταίο σενάριο, που το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν είναι καλό, όλοι θα έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για την ήττα, όμως οι επιλογές και οι παραλείψεις, αφορούν πρώτα από όλους τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Είμαστε Αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστεΔεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγήΌλοι κρινόμαστε. Προσωπικά δεν έχω πολιτικές ανασφάλειες. Το αποδεικνύει η πολιτική μου διαδρομή. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε πολιτικά.

Είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή.  Θα στηρίξουμε τον «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία» γιατί στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στηρίζουμε τον εργαζόμενο λαό, τους μικρομεσαίους, την νεολαία, τους αγρότες, τους ανέργους, τους διανοούμενους, τους μη προνομιούχους. 

Δεν αντιπολιτευόμαστε τον εαυτό μας. Κοιτάμε έξω και μπροστά και έχουμε μοναδικό μέτωπο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, στην ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, στον αφανισμό της αγροτιάς, στην καταπάτηση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.Έχουμέ μέτωπο απένατι στη Δεξιά και στις δεξιές πολιτικές.

Θα στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα στηρίξουμε το μοναδικό μας σπίτι, για να το κάνουμε αποκούμπι και καταφύγιο για τους ανθρώπους της εργασίας και της δημιουργίας.

Τέλος, δεν συναινώ στην  de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Κόντρα για τις διαρροές και η αποχώρηση Σκορίνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιο σημείο στην αρχή της συνεδρίασης και ενώ έγινε αντιληπτό ότι υπήρξε η διαρροή της πληροφορίες για την εισήγηση του κ. Κασσελάκη υπήρξε μεγάλη ένταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχώρησε διαμαρτυρόμενος έντονα για το φαινόμενο ο Νίκος Σκορίνης.

Πώς ξεκίνησε η νέα κρίση

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κρίση ξεκίνησε από το ερωτηματολόγιο που ανάρτησε το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου περιλαμβάνονται ερωτήματα προς τα μέλη για το αν θέλουν να αλλάξει όνομα και λογότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δομή καθώς και αν θέλουν να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά. Μετά τις αντιδράσεις στελεχών την Κυριακή, αρχής γενομένης από την Όλγα Γεροβασίλη ζητήθηκε η συνεδρίαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας- στην οποία τελικά ο Κασσελάκης έστειλε επιστολή χωρίς να συμμετάσχει ο ίδιος – προκειμένου να του ζητηθεί να πάρει πίσω το ερωτηματολόγιο. Πλέον όμως, στελέχη εμφανίζονται να συμφωνούν με το ερωτηματολόγιο, αν και δυσαρεστημένα με την χρονική στιγμή που επέλεξε να το δώσει στη δημοσιότητα και με την συνολική στάση Κασσελάκη.

Μεταξύ αυτών ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο OPEN το πρωί της Τρίτης σημείωσε πως το ερωτηματολόγιο «θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να πάει στη βάση με δεσμευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων της βάσης. Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία». Ο ίδιος, έδειξε να επιχειρεί να μαλακώσει το κλίμα που υπάρχει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσους φέρουν την ευθύνη για την ανάδειξή του στην ηγεσία, λέγοντας πως δεν έχει μετανιώσει που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, άνοιξε θέμα ηγεσίας και προ των ευρωεκλογών, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Επιπλέον, ο Πέτρος Παππάς, που ανήκει στον κύκλο υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, τοποθετούμενος για τα σχετικά σενάρια, διεμήνυσε ότι θα ήταν αυτοκτονικό (και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ίδιους) να καταθέσουν κάποιοι πρόταση μομφής εναντίον του κ. Κασσελάκη, όπως έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. 

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Ραγκούσης αν και σημείωσε ότι δεν διαφωνεί με το ερωτηματολόγιο άσκησε κριτική για το τάιμινγκ, το ότι αυτό δηλαδή τίθεται λίγο πριν το συνέδριο ανοίγοντας συζητήσεις. Επέρριψε δε ευθύνες στον πρόεδρο ότι η πρωτοβουλία του ήταν αυτή που έχει προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολής «άδικο» και «αβάσιμο».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία – Δεν μετάνιωσα για τη στήριξη Κασσελάκη (video)

Επιστολική ψήφος: «Ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον» – Μήνυμα του ΥΠΕΣ προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Ραγκούσης: Άδικο το περιεχόμενο της επιστολής Κασσελάκη – Η αρνητική δημοσιότητα ξεκίνησε από τον πρόεδρο και την ομάδα του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:52