search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Μακραίνει η λίστα των μνηστήρων για την θέση του ευρωπαίου επιτρόπου

21.02.2024 09:22
sxoinas_mitsotakis_new

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εκτός από την λίστα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος που θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί από τον Μάρτιο και μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να βάζει πάνω στο τραπέζι και τα ονόματα των υποψηφίων για την θέση του Έλληνα επιτρόπου.

Και μπορεί αυτή η απόφαση να πρέπει να έχει ληφθεί μέχρι τον Ιούλιο, ωστόσο από τώρα αρκετά ονόματα αρχίζουν να παίζουν και αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις φιλοδοξίες τους ακόμη και προς τον πρωθυπουργό.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, με γνώση των συσχετισμών στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και με διασυνδέσεις σε αυτήν, θα επιθυμούσε μία δεύτερη θητεία. Ενδεχομένως και προς μια τέτοια εξέλιξη φαίνεται να έχουν πιέσει και ευρωπαϊκοί  παράγοντες.

Όμως, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση αντικατάστασης του κ. Σχοινά με άλλο πολιτικό πρόσωπο.  

Το όνομα που ακούστηκε έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό του νυν υπουργού εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Φυσικά η μετακίνηση του κ. Γεραπετρίτη στις Βρυξέλλες σημαίνει και αλλαγή στην κεφαλή του υπουργείου Εξωτερικών ενός κρίσιμου υπουργείου και για την εξέλιξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Μάλιστα, σε περίπτωση ευόδωσης αυτού του σεναρίου, πολλοί βλέπουν στη θέση του κ. Γεραπετρίτη τον νυν υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί, πολύ περισσότερο αφού έχουν εμφανιστεί και άλλοι μνηστήρες στην πορεία.

Ένας από αυτούς είναι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό γι’ αυτό το θέμα, όπου και του γνωστοποίησε το ενδιαφέρον και την επιθυμία του.

Για την θέση του επιτρόπου, οι πληροφορίες λένε ότι ενδιαφέρεται και η υπουργός εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η τρίτη γυναίκα μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Δαμανάκη που καταλαμβάνει αυτό τον θώκο.

Ακόμη ένα όνομα με σημαντική γνώση επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και με κομβικό ρόλο κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρονών όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις  είναι ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Πάντως μέχρι στιγμής, παρά τις φιλοδοξίες που αρχίζουν και διατυπώνονται και δημοσίως, ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκλείεται η επιλογή του προσώπου να είναι αιφνιδιασμός και να μην περιλαμβάνεται στην λίστα των υποψηφίων μνηστήρων.

Διαβάστε επίσης:

Στα Ιωάννινα για τα «Ελευθέρια» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Πυροσβεστικές» λύσεις αναζητά η κυβέρνηση μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη στην ΠΓ – «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια κανενός – Καθαρή εντολή μέχρι τις εθνικές, αλλιώς πάμε στα μέλη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14