search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:57
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Συνολικό  πρόστιμο 45.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Star για υπόθεση του 2019

22.02.2024 14:18
star-new

Χρηματικές κυρώσεις συνολικού ποσού 45.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο Star, μέσω της ιδιοκτήτριας εταιρείας Νέα Τηλεόραση, για τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ΜΜΕ από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η υπόθεση αφορά σε προσφυγή προς την Ανεξάρτητη εποπτική Αρχή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 31 Ιουλίου 2019 το οποίο τέθηκε υπο έλεγχο με το ενδεχόμενο παραβίασης διατάξεων για «αλήθεια, ακρίβεια πληροφοριών και ακρίβεια ειδήσεων», «προσβολή αξίας ανθρώπου με δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» και «ποιότητας προγράμματος».

Στο επίμαχο δελτίο του 2019 είχε μεταδοθεί ως ρεπορτάζ διένεξη μεταξύ δύο οδηγών στην Κόρινθο για μια θέση παρκαρίσματος, περιστατικό το οποίο είχε συμβεί -και καταγραφεί- το 2014.

Σε εκείνο το δελτίο του Star, το ρεπορτάζ προβλήθηκε με την ένδειξη (super) «Όταν οι κυρίες έχουν νεύρα η ευγένεια πάει περίπατο».

Το ΕΣΡ, με τη σύνθεση του 2022, έκρινε και αποφάσισε πως το κανάλι είχε παραβιάσει τη νομοθεσία στις παραπάνω διατάξεις της και επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε μία.

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Υποψήφια για τη σημαντική διάκριση «Διεθνής εφημερίδα του 2024» στα φετινά Βρετανικά βραβεία Τύπου

Ρεπόρτερ δάκρυσε στον αέρα μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό (Video)

To Ναυάγιο: Viral το ενδυματολογικό λάθος στη στολή του Στάνκογλου – Έβαλαν άσχετα μεταξύ τους γαλόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:54