search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:53
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Στο «μικροσκόπιο» Mega και ΑΝΤ1 αλλά για διαφορετικούς λόγους

22.02.2024 15:59
ESR-NEW

Σε ακρόαση έχει καλέσει Mega και ΑΝΤ1 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην προσεχή (27 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της ολομέλειας του.

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου οι εκπρόσωποι του Mega έχουν κλιθεί για παροχή διευκρινήσεων σχετικά με πιθανή παραβίαση διατάξεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν στους «κανόνες για την προστασία ανηλίκων από τον τρόπο της προβολής ενθέτων κλήρωσης επάθλων σε ενημερωτική εκπομπή», «παραπλάνηση κοινού για τις πιθανότητες κατάκτησης των προσφερόμενων επάθλων και το μέγεθος της συμμετοχής του κοινού σε κληρώσεις».

Η ελεγκτική/κυρωτική διαδικασία, που ενεργοποιήθηκε, αφορά σε τρείς εκπομπές του «Live news» οι οποίες μεταδόθηκαν στις 31 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου 2023 αλλά και στις (εξ αναβολής) 30 Ιανουαρίου 2024.

Επίσης, αναμένεται να γίνει ακρόαση  των νομικών εκπρόσωπων του ΑΝΤ1 κατόπιν αιτήματος θεραπείας του σταθμού σε απόφαση του ΕΣΡ για το κανάλι στο οποίο είχε επιβληθεί συνολικό πρόστιμο 190.000 ευρώ για ρεπορταζιακούς χειρισμούς στην υπόθεση της ανήλικης στον Κολωνό το 2023.

Το ΕΣΡ, με την τότε σύνθεση του, είχε κρίνει πως το κανάλι είχε παραβιάσει διατάξεις της νομοθεσίας που αφορούσαν σε αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, προσβολή προσώπου, υποβάθμιση προγράμματος και  μυστικότητα της δικαστικής προδιαδικασίας. 

Σε κάθε μια από τις πρώτες τρείς περιπτώσεις είχε επιβληθεί χρηματική κύρωση 50.000 ευρώ και στην τέταρτη είχε «ρίξει» πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΡ: Συνολικό  πρόστιμο 45.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Star για υπόθεση του 2019

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Υποψήφια για τη σημαντική διάκριση «Διεθνής εφημερίδα του 2024» στα φετινά Βρετανικά βραβεία Τύπου

Eurovision: Το πρώτο teaser από το τραγούδι της Κύπρου μόλις κυκλοφόρησε! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58