search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτέλεσαν άνδρα που τους… «απείλησε» με πλαστικό πιρούνι – Σοκαριστικό video

22.02.2024 08:31
PIROUNI_EKTELESI_LA

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Λος Άντζελς και οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Ο Τζέισον Μακάνι, 36 ετών, σκοτώθηκε την 3η Φεβρουαρίου από τα πυρά αστυνομικού που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Καθώς διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί αν ήταν «αρμόζουσα» η χρήση θανατηφόρας βίας· η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα της επέμβασης.

«Συνεχίζει να με ανησυχεί η απόφαση του αστυνομικού να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία», παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο Μάικλ Μουρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και φορητές κάμερες των αστυνομικών δείχνουν τον ύποπτο καθώς τον έχουν αποκλείσει επτά αστυνομικοί στο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Αρχικά σηκώνει τα χέρια ψηλά και βαδίζει προς τα πίσω όπως του ζητούν, κατόπιν ξαφνικά στρέφεται προς αυτούς.

Κρατούσε «λευκό αντικείμενο στο δεξί χέρι», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Αν και αρχικά τα μέλη της νόμιζαν πως ήταν «μαχαίρι», κατόπιν αποδείχθηκε «πως ήταν πλαστικό πιρούνι». Το βίντεο εικονίζει τον διάλογο των αστυνομικών με τον νεαρό στον στενό διάδρομο και τους πυροβολισμούς.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο ύποπτος προσπάθησε να αποσπάσει κυνηγετικό τουφέκι που κρατούσε αστυνομικίνα και συνάδελφός της τον πυροβόλησε με αληθινές σφαίρες αφού άλλοι «δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν με μη θανατηφόρα βλήματα».

Αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ο Τζέισον Μακάνι υπέκυψε στα τραύματά του.

Η αστυνομία είχε λάβει κλήση από πρόσωπο που περιέγραψε «ύποπτο», οπλισμένο με «ρόπαλο» που «απειλούσε εργαζόμενους» σε αποθήκη, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Η περιγραφή ήταν υπερβολική, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας.

«Φαίνεται σε αυτό το στάδιο πως το πρόσωπο που έκανε την κλήση μεγαλοποίησε εσκεμμένα τις πληροφορίες που έδωσε για την κατάσταση προκειμένου η υπηρεσία να δράσει ταχύτερα», εξήγησε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μουρ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού του θύματος στην εφημερίδα Los Angeles Times, ο Τζέισον Μακάνι βρισκόταν εν μέσω «διπολικού επεισοδίου» όταν σκοτώθηκε. Αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας για καιρό, όμως «ποτέ δεν ήταν βίαιος».

Διαβάστε επίσης:

Ύβρεις Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Αυτός ο “πουτ…. γιος” αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα» (video)

Γάζα: Φονικό ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία εργαζομένων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» – Δύο νεκροί, έξι τραυματίες

Γάλλοι αγρότες: Στο στόχαστρο ουκρανική εταιρεία που πλουτίζει εισάγοντας πάμφθηνα … κοτόπουλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:42