search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:49
MENU CLOSE

«Καρφώνει» η Ματίνα Παγώνη τον Άδωνι Γεωργιάδη: Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία

22.02.2024 17:50
pagoni georgiadis 98- new

Μεγαλοπρεπές «καρφί» πέταξε στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία τυγχάνει και γαλάζιο στέλεχος.

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Παγώνη,  υποστήριξε ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον, οι γιατροί ανησυχούν για τα πρωινά χειρουργεία, τα οποία μπορεί να «παραγκωνισθούν».

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Γι’ αυτό και εισηγηθήκαμε στον υπουργό ότι κατά τη δική μας την άποψη δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

Η ίδια τόνισε: «Συμφωνούμε, προφανώς, στην εκτίμηση ότι πρέπει να μειωθεί η αναμονή στα χειρουργεία. Ωστόσο, είπαμε στον υπουργό ότι δεν έχουμε το προσωπικό γι’ αυτό. Με ποιους αναισθησιολόγους και σε ποια χειρουργικά τραπέζια θα γίνουν αυτές οι επεμβάσεις; Μας απάντησε ότι αυτοί που θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία, προφανώς δεν θα χειρουργούν το πρωί. Με το υπάρχον προσωπικό όμως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε επίσης ότι πήραν τη διαβεβαίωση  του υπουργού Υγείας ότι δεν θα εφαρμόσουν το μέτρο όλα τα νοσοκομεία αλλά μόνο όσα έχουν τη δυνατότητα. «Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρουν μέρος όλα, άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός το ξεκαθάρισε αυτό» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χερουργεία: «Δεν θα χειρουργούν οι ίδιοι γιατροί πρωί – απόγευμα»

Ευαγγελισμός: Πώς έσωσαν 46χρονη μητέρα  από εγκεφαλική αιμορραγία

Καθηγητής Μαιευτικής Θ. Αγοραστός στο topontiki.gr: «Δεν έχουμε Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο της μήτρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:47