search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Ο Πούτιν απαντά στα «γαλλικά» του Μπάιντεν: «Aγενής η συμπεριφορά του» – «Πιο προβλέψιμος από Τραμπ»

22.02.2024 20:59
POUTIN2
AP

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στο άκομψο «σχόλιο» (σ.σ βωμολοχία) που ξεστόμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε βάρος του Ρώσου προέδρου την Τετάρτη 21/2 μέσα από μια αρκετά λακωνική απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο ο Αμερικανός πρόεδρος κατέταξε τον Ρώσο ομόλογό του μεταξύ των «υπαρξιακών απειλών» για την ανθρωπότητα, συμπληρώνοντας: «Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχει επίσης αυτός ο τρελός… (crazy SOB), ο Πούτιν και άλλες απειλές, ενώ οφείλουμε πάντα να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου. Όμως, η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή».

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το ακρώνυμο SOB το οποίο παραπέμπει στη φράση «son of a bitch» («π… γιος»).

Έτσι οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Ο Ρώσος πρόεδρος όμως δεν θέλησε να «αντεπιτεθεί» αναφέροντας λακωνικά πως ήταν «αγενής» η συμπεριφορά του Μπάιντεν.

Τον προτιμά από τον…Τραμπ

Επανέλαβε πάντως ότι προτιμά τον Τζο Μπάιντεν αντί του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επειδή ο Δημοκρατικός νυν πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «πιο προβλέψιμος» σε σύγκριση με τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο νωρίτερα για αποτυχημένη απόπειρα να εμφανιστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως «καουμπόι του Χόλιγουντ».

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν για αγρότες: Οι προτάσεις για τη μείωση των επιβαρύνσεων

Αλεξέι Ναβάλνι: Η μητέρα του είδε τη σορό του – «Με εκβιάζουν για την κηδεία»

Σκληρή απάντηση από το Κρεμλίνο στις χυδαιότητες Μπάιντεν: «Εξευτελίζει τις ΗΠΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:47